Den ständiga pendelrörelsen

IMG_8919

Man lär sig så oerhört mycket om sig själv genom att vara förälder. Det plockar fram ens absolut bästa och sämsta sidor. Jag förvånas fortfarande över hur pendeln liksom ständigt är i gungning. Det är inte sådär att ”i fredags kände jag mig som en toppenmamma men idag känns det som att jag är världens sämsta mamma.”

Dagligen går pendeln fram och tillbaka. Dagens utflykt blev ett lysande exempel. Under våra två timmar ute kände jag bitvis euforisk glädje över att vara värsta mysmamman som orkar släpa med ungarna och dessutom varm choklad till en pulkabacke. Lika stark är känslan av misslyckande, när allt är omysigt och alla skriker och inte minst jag, skriker på den stackars 2,5 åringen att han ska skärpa till sig.

Så tycker jag att det är hela tiden. berg och dalar, berg och dalar.

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *