Det finns saker jag inte älskar med att vara förälder…

 

DSC_0019 (1)

DSC_0004 (1)

Mina två mysiga filurer för ett år sedan

Sanningen. Ja, den är hård. För sanningen är den att jag inte älskar allt vad det innebär med att vara förälder. Japp, there, I said it. Jag tycker vissa bitar är helt fruktansvärda faktiskt.

Och en av dem få, de är väl inte jättemånga menar ja, får jag och även min make stå ut med ganska ofta. Och det är sjukdomar. Jag AVSKYR att vara förälder när något av barnen är sjukt. Och helt ärligt, jag kan inte riktigt komma underfund med om det har att göra med att jag är extremt självisk eller extremt orolig när det kommer till detta.

I detta nu hostar min Elmerkott, 3,5 år gammal, sönder sina lungor. Alltså jag avskyr det! Ibland kräks hon också, hon har alltid varit ganska lättkräkt. Och det är väl då egot tittar in lite extra, för är det något jag också ogillar extremt starkt, så är det ju att torka kräk. Hua.

Men nu hostar det lilla livet. Och jag tycker allt i världen är så orättvist när denna lilla, lilla människa hostar så hela kroppen måste krypa ihop efter varje host. Och jag sitter bredvid hennes säng och klappar när hon gråter. Och så ber jag. Varför ber jag alltid sådär extremt mycket när hon är sådär sjuk? Och inte alltid, menar jag.

Men, immunförsvaruppbyggnad är år 2016 mål. Mest för lillisen men också för mig. Finns det några bra tips där ute eller? Hur håller ni er och er barn friska?

Nu startar vi helt enkelt vardagen efter ledigheten med lite VAB. Ja, men helt normalt försöker vi intala oss här hemma. Eller?

4 kommentarer

  1. Vi har haft en himla tur och varit friska nästan hela 2015. Jag vet inte om det finns ett samband eller om vi bara har tur – men vi är de jag känner som är minst noggranna med att tvätta händer och att undvika att slicka på saker och så. Nog bara tur va?

  2. Vi med, faktiskt. Har varit friska alltså 🙂 En sak som jag kam se en skillnad i är att m:S förskola är ute varje dag, minst en gång och hon har bara varit sjuk en gång sen hon börja förskolan i höstas. Medan L var magsjuk typ tre gånger under sin första termin (!) på samma förskola. Dessutom har de börjat med bättre rutiner kring maten… När det gäller barnsjukdomar så är ju förskolan en riktig smittohärd. Jag tänker att man kan ju bara lite intresserat fråga vad de har för rutiner kring mat å toalettbesök å sånt på förskolan…

  3. Aloe vera är super för immunförsvaret. Köper sådant aloe Vera-destillat från Holistics. Det är smaklöst så väldigt lätt att få i barn. En hutt varje morgon innan frukost. 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *