Måndagstips

En ny vecka! Vintern känns lång och nog behövs det lite pepp.

Först ut ett tips om en 20-minuters serie. Sådana är hårdvaluta i vårt hem. Perfekt längd för att orka se, även om läggningen fördrivit all livslust och intelligens. Och ibland känns Vänner och Seinfeld lite väl gjort. Brooklyn nine-nine! Ge det minst 5 avsnitt, karaktärerna växer och den blir bättre för varje säsong! (finns på netflix)

Sen ett litet föräldratips, som jag är så stolt över att jag kommit på själv! Om man har barn (som mina) som det kan vara svårt att få utanför dörren för att rastas. Locka dem med att du ska ta med mellanmålet ut och att du ska gömma en skatt. I praktiken innebär det att du tar dem till en lekplats och gräver ner mellanmålet i sandlådan och sedan får de gräva och leta. Funkar varje gång! Glada barn gräver upp en macka. Säkert extra effektivt på barn som gillar pirater.

IMG_8973 (1)

Och så en färsk låt från Jonathan Johansson, alltid med stor kreativitet, texter med flera djup och på härlig skånska (även om ”härlig skånska” är ett av mina topp fem fåniga uttryck).

Och så slutligen ett tips om ett instagram-konto värt att följa.

IMG_8975

Det är Günther Anton Krabbenhöf, Berlins äldsta hipster (kontot heter g.krabbenhoft) som visar att mode inte är förunnat ungdomen. (Det går rykten på nätet att han skulle vara 104 år, men han är snarare 70.)

3 kommentarer

  1. asså, underbara måndagstips…
    en fråga bara av praktisk art: hur gör då så att mackan inte blir sandig? Och har ni inte tjäle i marken i Skåne?

    1. Hm tjäle… vad är det ? (skoja!) nej det är iallafall fortfarande grävbart i sandlådorna. Men det borde funka lika bra att gräva i snön. Jag lägger ner mackorna i en matlåda som jag gräver ner (någon gång har jag grävt ner hela väskan också).

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *