Två baskurser om fastetiden.

Nu är vi inne i fastetiden. En gammal kyrkotradition som har blivit allt viktigare för mig. Därför lägger jag upp två videos om detta. Video nummer 1, kommer från Lunds stift, biskop Johan Tyrberg förklarar på ett enkelt sätt vad fastan är:

Och för dom som tycker att denna video var för lång (den är 4 min) så finns en ännu mer kompakt video (endast 1 min). Den är gjord utifrån katolsk tradition men synkar ändå rätt bra med vår egen kyrkotradition. LEGO- teatern ger ”fastan på 60 sekunder”:

Bägge dessa videor har jag hittat på den gode Tomas Jarvids blogg. Präst och trebarnsfar. Samt studiekamrat till mig. Han bloggar på: blogg.svenskakyrkan.se/vandravagen där finns även ett inlägg som heter Fastan for dummies. Så om ni vill läsa och veta mer om fastan kan ni kolla in Tomas skriverier.

Nu går jag ut i solen för att bege mig till fågeltornet där vi ska spana efter havsörn och sedan blir det mello-kväll. Ha en god helg.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *