Second handens lov

DSC_0308

På tal om gårdagens inlägg av Jennie…

År 2011. Det var då jag fick nog, på riktigt. Jag bestämde mig i januari att jag bara fick handla second hand-kläder fram till juni, då belöningen i form av en drömresa skulle avgå. Men det var inte enbart därför jag utmanade mig själv, jag var verkligen trött på skiten. På klädindustrin som pajar så himla mycket och hur obehagligt det är att kläder kan köpas för 49 kr. Alltså. Seriöst? Use the math, vi fattar, det går inte bra till i fabrikerna.

Och ändå slutar inte jag heller, helt. Även om jag i princip aldrig köper nytt längre.

Jag dömer ingen, men inspirerar gärna. So here goes (i ett flertal inlägg tänker jag), kanske du kan bli inspirerad?

DSC_0064

Jag är ju också en fashionjunkie, det är jag verkligen. Det finns inget jag älskar så mycket som att scrolla igenom hundratals bilder från fashion weeks all over the world eller att jag följer så många streetstyle-konton på instagram. Men jag älskar kläder. Det är verkligen det bästa jag vet. Och jag blir inspirerad av otroligt mycket! Sen är ju jag en person som går igång på egen stil jämfört med det som är ”modernt” (örk, är allergisk mot ordet modernt).

DSC_0327

När man älskar kläder så mycket som jag gör, blir det nästan knasigt i min (det här är verkligen min personliga känsla) Gudsrelation. Att jag, fått gåvan för den kreativiten, men använder den helt fel genom att konsumera det billigaste (eftersom jag alltid varit rätt fattigt lagd, svenska mått mätt). Att fullfölja Guds plan med mitt liv, den klädkreativa del jag besitter, innebär för mig att sluta handla nytt och att enbart handla second hand. Och precis som alla andra uppoffringar eller nya vanor, så kräver det sin tid, och sin träning.
Och mer om det i ett annat inlägg, tänker jag!

Ps. Och just det, glöm inte fortsätta följa Lily vs Margot, nytt avsnitt ute nu!

4 kommentarer

  1. Vad kul att läsa lite mer om ditt tänk kring kläder. Jag har verkligen inte kommit in i secondhand-världen. Tycker det är väldigt svårt. Iaf i butiker. Men jag handlar gärna beggat på internet, typ tradera och liknande. Jag skulle gärna gå en kurs med dig – vi får köra en secondhand-tur i Linköping nån gång kanske?!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *