Måndagstips

Hej kompisar! Elisabet här. Jag lämnar en riktig skitvecka bakom mig, maginfluensa och krångel med vårt hus och krångel med mina mediciner. Men hejdå till det. Nu säger vi hej vecka 9! Och lyssnar på en sång som fyller hjärtat med hopp.

Min favoritsång. Som liksom bara i sig själv förklarar varför jag håller fast vid min kristna tro år efter år. Den är min fyr. Jesus är min fyr, som lyser någonstans i mörkret, hur mörkt det än är. Dag efter dag. Och leder mig fram på livets ovissa väg.

Ett litet boktips. Jag gav Johan Bävmans fina bok Swedish Dads till Christian i julklapp. Bävman är fotograf och har tagit fantastiska bilder på pappor med sina barn, och haft utställningar jorden runt. Det är kul att bläddra i boken och byta glasögon med olika kulturer och perspektiv. Man blir stolt och glad över Sverige.

Och visst tipsas det för lite om statistik? En sak jag kan slösurfa på är namn, dess popularitet och betydelse. Jag gillar att ”suga” på namn och fundera över dem och jag kanske är lite konstig men när man börjar prata med folk om namn så verkar alla tycka det är kul att diskutera detta ämne.

Hardcoresidan för att läsa om namn är ju scb:s, hur många Bo föddes 2015? Kolla här!

Lite mjukare med betydelser och historia finner man hos Allt för föräldrar.

 

Ta hand om er!!

/Elisabet

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *