Traktorer, vårstädning och kvinnor.

IMG_8343Här kommer uppvärmningen för vinterhalvåret. Massor med timmer som levereras av den snälle bonden Tord. Det är förstås en stor begivenhet för de små. Mirjam tycker traktorn är både fascinerande och läskig. Så det var bra att hon fick prova att sitta i förarhytten en stund tillsammans med storasyrran. Joråsåatt nu är det ex antal timmars arbete med veden framöver. Jag återkommer med bild från nästa fas i vedarbetet, vilket är kapning.

IMG_8352 IMG_8349

Igår körde vi också en riktig röjardag i trädgården.  Finns knappt nåt bättre än att lägga en dag på att röja upp bland gammalt bråte och göra en stor brasa. Vi blev ju förstås tvungna att grilla lite korv, när vi ändå hade en brasa liksom. Ja, så då vet ni hur en vårvinterdag på Vikbolandet ser ut.

För övrigt är det internationella kvinnodagen idag. En dag som behövs. Det är inte jämställt mellan män och kvinnor. Inte ens i Sverige. Det det finns fortfarande mycket att göra, därför är det självklart för mig att vara feminist. Så länge världen ser ut som den gör, då kvinnor behandlas sämre bara för att de är kvinnor. Då vill jag vara med och göra skillnad. Och nu särskilt när jag har två döttrar som ska växa upp, då är det självklart att de ska få samma rättigheter och möjligheter som killar. Apropå att vissa kan tycka att det är tjatigt med feminism så låter jag dagens hejhejvardag av Louise Winblad vara med i mitt inlägg idag. Så hurra för alla kvinnor idag! Peppa och uppmuntra en kvinna i din närhet som behöver det lite extra, kanske just idag. Kram å hej. / Jennie

trottsam_feminism

4 kommentarer

  1. men HJÄLP vad härligt!!!! åh, ser fram emot en heldag hemma med hela familjen… i vår nya trädgård alltså 🙂 Det har varit alldeles för mycket annat sen vi flyttade. Nu får vi börja avboka och bara vara hemma känner jag när jag ser detta! 😀

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *