Måndagstips – mat

Ny vecka! Lite matinspiration tror jag behövs (och ni som har bebisar hemma kan gott småsmutta lite på D-vitaminflaskan).

Jag brukar snåla med att köpa färska kryddor. Men sedan någon vecka tillbaka har jag börjat unna mig en kruka koriander som jag får lov att slänga på vilken vardagsmat som helst. Alltså, allt blir SÅ mycket godare!

 

Ett enkelt vardagsrecept som aldrig går ur tiden. Det är läge att äta spenatsoppa de här sista vårvinterveckorna.

”MIN EGEN MATKASSE” – Jag blir lite provocerad av att köpa matkasse – trenden. Även om jag förstår att det är smidigt och tidssparande (vi kommer säkert ha det någon gång). Men så länge både jag och Christian är hemma så mycket som vi är, så får vi allt klara det själva. Vi brukar köra en egen variant som går till såhär: Vi gör en matlista med tio recept på (vi brukar ha en blandning mellan helt vanliga saker som korv och pasta och lite roligare saker) och sedan storhandlar vi. Då vet man i två veckor vad man kan laga och vi gör det vi är sugna på, ett recept om dagen.

 

Och så ett anti-tips. Jag är SÅ TRÖTT PÅ rawfood-trenden! Och den är kanske inte så mycket värre än alla andra dieter, jag är nog främst trött på att det vartannat år kommer nya regler för hur man ska äta, vad som är det enda rätta. Hur många fastar två dar i veckan längre liksom? Och det störigaste med det här med rå mat är att det är så dyrt! I varje recept är det fem konstiga livsmedel som kostar hur mycket som helst. Och i alla olika tidningar som jag bläddrar i just nu så finns det inget som inte är raw food. Kompisar! Det finns frihet! Låt ingen lura er att det finns ett superspeciellt sätt som alla borde äta på för att må bra.

 

Så får jag avsluta med lite mat för vårt inre. En underbar sång!

/Elisabet

3 kommentarer

  1. åh, vi har också gjort sånna där matlistor i omgångar, men kommer alltid av oss. ska försöka göra som ni, med 10 dagar istället för 5. mycket bra tips!!!

  2. Word! Om mattrender å saker som man måste äta för att må bra… Det skapar mest stress för dom som är känsliga för vart ”matvinden” blåser. Frihet! Även när det handlar om mat…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *