3 måndagstips för att hålla modet uppe

Min vecka började med en kraschad natt. Christian var ganska förvånad när jag sa det i morse, för barnen har sovit ok. Men det är mina medicin-förändringar som spökar.

Jag lever med en auto-immunsjukdom. Den gör oftast inte så mycket väsen av sig men då och då blåser den basun och skakar om mig. Nu var det ett tag sen, men efter senaste graviditeten har den inte riktigt hittat till normalläge. Jag är inte särskilt orolig, men det tar ganska mycket kraft och fokus att behöva känna efter hela tiden hur man mår och förhålla sig till det.

Det som också tar kraft och fokus för mig är världsläget. Ständigt finns de med mig, människorna som riskerat allt och tagit sig till Grekland, för att nu skickas tillbaka till Turkiet. Och jag drabbades i helgen av insikten ”tänk vad många svenskar som har sitt facebookfeed som sin enda nyhetskälla”.

VI BEHÖVER KÄMPA FÖR ATT HÅLLA MODET UPPE!

Om du har 9 minuter att lyssna på veckans lovsång så var öppen och sjung med i ditt hjärta. Fylls med nytt mod inför påskveckan. Det finns hopp!

Något som jag tänker märkligt mycket på i mitt dagliga liv är karaktärer ur Narnia och Sagan om ringen. De berättelserna har jag fostrats med sen barnsben. Och jag ser livet ur Lucy och Frodos perspektiv. Det är en verklig strid, den är här och nu – men hoppet är aldrig ute hur mörkt det än blir. Det är dagens andra tips för att hålla modet uppe. Läs eller se om dem. Eller bara fundera lite kring dem. Det hjälper mig helt orimligt mycket.

Mitt sista tips idag är faktiskt genialt =). Få saker fyller en med så mycket hopp som att göra något gott för någon annan. Vad har du möjlighet till idag? Skicka iväg ett snällt sms, ringa någon, köpa en matkasse till nån, baka ett bröd och ge bort. Gör något osjälviskt och generöst och se hur hoppet växer i ditt bröst! Så blir vår värld ljusare och varmare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En lite oklar bild på min vän Joel som tänder en eld. Deep. /Elisabet

3 kommentarer

 1. Ett tekniskt önskemål från lilla mig: Om ni orkar tycker jga ni ska lägga era inlägg i kategorier! Du Elisabeth verkar ju tillexempel köra på måndagstips, och nu när jag har tid att lyssna på alla lovsångstips skulle ju det vara göttit att ha alla efter varandra…
  Eller Gudsrelationen och småbarnsåren. Osv.
  Man kan ju så klart inte ha tusen kategorier och alla inlägg kanske inte behöver vara kategoriserade (till en början iaf) men ja. Önskemål/tips från mig. Och ps! Om ni tänker att det skulle passa er är det ju enklast för er att fixa med det innan ni har flera hundra inlägg att kategorisera, men ni fattar ju…

  Kram till er alla och KUL att ni delar med er av detta!

  1. Tack för tipset Linda! Vi var lite osmarta och hittade på kategorier innan vi började blogga, men sen har det ju tillkommit nya. Vi får kategorisera om lite tror jag. Tack för input!

   1. Åh men titta! Nu hittade jag kategorierna juuuu. Tänkte att det skulle stå på varje inlägg där det står vem som är författare. Men dååå så!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *