Lite blandad påskhelgskompott.

IMG_0455Jahaja. Vilka är det där? Jo, det är visst mina barn. I torsdags fick barnen vara utklädda om dom ville. Liv gick all in och ville mycket gärna klä ut sig. Men den mindre och något mer bestämda av mina barn tyckte att ”vanliga” påskkärringsattiraljer det var inget för henne. Men hon ÄLSKAR den här hatten som hon kallar ”kronan”. Så vi satte två fåglar på och voilá så blev det en påskhatt. Kjol och ”pjickaj” i ansiktet blev lite extra förstärkning på lillans påskutstyrsel…

thumb_IMG_2487_1024Äggmålning är ju en hit. Liv är väldigt fokuserad. Den lilla damen tyckte det var roligast att lägga äggen i vattenfärgsvattnet och på detta effektiva sätt snabbt och lätt ”färglägga” dem, därefter ville hon gärna ”kjossa” äggen. Ja, dvs. krossa äggen…

thumb_IMG_2506_1024

I rabatten har min älskade  Blåöga tittat upp – den heter egentligen ”Ormöga” och är en typ av förgätmigej.  En av mina tidigaste vårblommor som tar över hela rabatten om man inte håller efter den. Men om man vill ha en stor matta med små blåa blommor som är väldigt lättskött, så är detta något för dig. Det är verkligen en fröjd och glädje när dom tidiga vårblommorna kommer!

thumb_IMG_2521_1024

Vi har fått tillökning i fruktträdgården! I söndags fick jag hämta fyra svartvinbärsbuskar som min granne ville bli av med. Hur löjligt glad blir man inte?! När man är som jag, med intresse för trädgård men med ganska begränsad ekonomi för inköp, ja då är det helt underbart att få bärbuskar och plantor. För två år sedan fick jag jordgubbsplantor. Det tog två år men sen så blev det rejält med jordgubbar. Så detta är ett tips – håll ögon och öron öppna om du vill ha buskar och plantor så kan du få en härlig fruktträdgård med minimal ekonomisk insats! Får se hur mycket bär det blir i år?

IMG_0463

Är det loppis? Har det varit inbrott? Nej, det är bara jag som vårstädar tvättstuga och förråd. Asså hur mycket saker har man inte? För mycket uppenbarligen. Det blev två svarta sopsäckar att slänga och två till att ge bort. Gött. Nu kommer jag in i förrådet igen. Så värt att lägga en dag på att sortera och städa lite ibland.

Hoppas du haft en fin påskhelg!/ Jennie

3 kommentarer

  1. Underbart foto!!
    Och vad jag kan önska att vi bodde närmare varandra så att våra två Minsta fick leva runt tillsammans lite mer! Det skulle kunna bli många spännande hyss och äventyr! (och så finns det såklart fler anledningar till varför jag skulle vilja bo närmare…)

    1. Ja, verkligen! Dom kom ju igång fint där i trappan på ghion… ? mamman med hjärtat i halsgropen , thats me! Och lille I som hade bulor och/eller blåmärken i pannan hela veckan…. ?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *