Måndagstips

Lite måndagstips, eller vad säger ni?

(så gott som) Gratis-semester. Facebooks bästa användningsområde är enligt mig att man kan fråga om saker/ge bort /låna ut saker till och från människor man aldrig skulle kommit på att fråga. För några veckor sedan efterlyste jag ett hus att låna helgen som varit. Och jag fick flera svar (många älskar att ge och låna ut!). Så vi och en familj till har i helgen haft minisemester i Klippan (i ett hus som tillhör vänner till mina föräldrar). Barnen lekte så bra att vi knappt märkte att de fanns i huset och vi vuxna småpratade, läste böcker och åt gott. Så lyxigt med lite miljöombyte – och utan att det kostar massa pengar. På bilden besöker vi Ängelholms hembygdspark – väl värd ett besök.

klippan

Boktips – Pelle och farbror Ottos uppfinning av Jan Lööf

Jag är inget stort fan av Pelleböckerna, men den här utmärker sig verkligen. Det är en av de bästa barnböckerna jag sprungit på för den öppnar för så många spännande samtal med fyraåringen. Den berör krig, miljöförstöring och möjligheten att själv vara med och bidra till ett bättre samhälle.

IMG_9681

Och lite houselovsång känns frächt idag tror jag!

Så tänkte jag avsluta måndagstipsen med en bön. Jag hittade en liten bok från 70-talet som hette ”afrikanska böner” som var fylld av så underbara små böner. Här kommer en:

Du är som middagssolen i natten

O Herre, O skapare
O världshärskare, O Fader
Jag tackar, tackar, tackar dig
att du har hjälpt mig igenom.
Hur stark var inte smärtan
-men du var starkare.
Hur djupt var inte fallet
-men du var ännu djupare.
Hur mörk var inte natten
men du var middagssolen i den.
Du är vår far
vår mor
vår bror och vår vän.
Din nåd har ingen ände
och ditt ljus ingen stump.
Vi lovar dig
Vi prisar dig.
Vi tillber ditt heliga namn.
Vi tackar dig,
att du handlar så med
dina trötta efterföljare
och är så nådig mot dem.
Lovad vare du
genom vår Herre Jesus K

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *