Att misslyckas med sina mål

IMG_9192

Här sitter jag och smaskar kladdkaka efter ett hårt träningspass

I januari det här året anmälde jag och en kompis oss till Womens health half marathon i Stockholm. Det var långt dit då. Den 23 april.
Idag är det 18 dagar kvar och man kan väl säga att jag totalmisslyckats med mitt mål att vara hyfsat tränad inför detta lopp.
När vi flyttade, i slutet på februari, körde jag ganska så slut på mig själv. Jag gör nämligen det ibland (att man ALDRIG lär sig). Jag fejade och donade och åt knappt för jag tyckte inte att jag hann. Jag var tvungen att göra fint i vårt nya hus inför min fest.
På påsklovet kollapsade kroppen totalt, jag kunde inte träna överhuvudtaget och veckan efter det spydde jag och kunde knappt röra mig.
Man kan säga att löppasset med en vän i spåret i måndags var helt fruktansvärt. Då sprang vi 3,6 km. Jag ska alltså om 18 dagar springa 2,2 mil.
Igår pressade jag mig själv att springa intervaller tills jag nästan kräktes.
Sån är jag.
Men för första gången känner jag nog inte att det kommer bli ett misslyckande, om jag inte tar mig runt i joggande fart. Jag kommer kunna gå, för det kan vi alla göra. Jag ville ju helst springa loppet, och se att det inte skulle ta mig fem timmar, utan kanske… lite mindre.
Men, nu är livet inte så. Jag har misslyckats totalt med mina träningsmål.
Men det gör inget.
Är det för att jag är äldre som jag känner så? Kanske att man visst lär sig, fast lite åt gången? Jag får ta små, små steg mot att lära mig och kanske någon gång runt 60, ja då kanske man är fullärd på det här området?
Vad vet jag. Idag har jag vilodag på träningen, imorgon har jag en superviktig tenta i mitt lärarplugg men på fredag. Då ska här springas igen. Oj vad jag ska springa.
Sakta, alltså.

3 kommentarer

  1. Asså, det är ju inte gött att misslyckas. Men ändå gött att känna att det inte är hela världen. Och gött att du delar med oss andra. Kanske och förhoppningsvis blir vi också lite klokare om vi delar livet med varandra… Hela livet. Tack!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *