Nu är det slut på helgen, det är dags för måndagsmyyys!

Ny vecka, nya tag. Vi börjar alltid varje ny vecka med en dag ledigt, hela familjen. Efter en redig arbetshelg så passade det därför väldigt bra med typ 18 grader och sol denna lediga måndag. Här är nån typ av bildredovisning av en prästfamiljs måndag, en solig dag i april 2016. Håll till godo.
IMG_8389 2
Den obligatoriska ”hängauttvättenförförstagångeniårinstamoment” – igår var det dags. Låt mig inflika ett litet: HURRA!
IMG_8395
”Jag vill upp, jag vill upp sa rabarberknopp!”. Trädgårdslandet får äntligen lite kärlek. Lilla M letade mest efter ”ormar”, dvs maskar. Men sen när hon väl hittat dom tycker hon att dom är alldeles för obehagliga för att hålla i så hon krävde ”hankar” (läsa handskar) för att hålla i ”ormen”. Tur att det finns modiga storasystrar som har tålamod!
IMG_8413
Joråsåatt i år blev det ”bara” en halv skottkärra med jordärtsskockor. Troligtvis den mest lättodlade ätliga sak du kan ha i trädgården (om du bortser från nässlor). Den här skörden har blivit efter skockor som vi glömt kvar i jorden… Ändå får vi mer, mycket mer än vad vi kan göra av med – så komsi komsi alla östgötar som uppskattar denna ädla knöl! För övrigt är det så gött att gräva. Jag grävde å rensade land och rabatter igår. Tydligt, fysiskt och man ser resultat på en gång – dvs. typ motsatsen till prästeriet… Tack å lov för trädgården asså!
Fil 000 (1)
Jahaja. Här står han då alltså med ena handen i fickan och en griillpincett i andra handen vändandes champinjoner,  iklädd en grå stickad tröja, det ser nästan lite ”ernstianskt” ut. Men då ska ni veta att vid detta tillfälle anar han inget om att frun fotar. Så fort han märker det då börjas det spexas och poseras. Blev rätt roliga bilder, hade tänkt lägga upp en av dem. Men så insåg jag att fågelmataren på den taniga lilla sälgen kom så att säga mitt i grenen på min käre make, så ja det såg lite väl obscent ut för pryda lilla mig… Men han är fin, det är han, den käre maken. Även gött med grillat för övrigt. Även detta premiär för säsongen – igår låg strutskorv å diverse grönsaker på grillen. Vår upptäckt från grillsäsongen förra året: Broccoli! I know, inte helt väntat men mycket välsmakande.

 

 

 

 

2 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *