Hur mycket kan man rensa ur sin garderob?

Nu behöver jag er hjälp!

Flytt-tider är ju även rensningstider och jag tänkte börja med att hugga tag i min garderob. Och jag när en lite radikal tanke om att verkligen tunna ut den.

Jag är ganska bra på att rensa, jag gör det regelbundet och tror att jag har en hyfsat liten (i svenska mått mätt då förstås) garderob. Ändå så ryms där klänningar och linnen och sådant som om jag skulle föra någon statistik används typ 1-3 gånger per år. Och nu har jag börjat fråga mig om det är helt ok egentligen. Alltså inte ur någon moralisk aspekt utan mer – är det vettigt?

Vore det inte egentligen skönare att ha lite mindre att välja emellan? Att liksom bara äga sina älsklingsplagg?

Risken som jag ser det är att jag gör en mastodontrensning och sen ångrar mig och blir tvungen att köpa nytt istället. För ibland känner man ju liksom bara för den där knasiga klänningen som man nästan aldrig vill ha på sig.

Vad säger ni. Ska jag våga? Eller ska jag bara göra en vanlig Svensson-rensning?

/Elisabet

9 kommentarer

    1. Ja men fantastiskt, där fanns ju svaret på min fråga! capsule wardrobehttp://minimalisterna.se/minimalistisk-garderob-med-capsule-wardrobe/
      det hade jag inte stött på tidigare

  1. Jag brukar rensa och sedan spara de plagg jag gillar lite extra men knappt använder. Alltså, packa fint i en låda eller väska. Det är SÅ roligt att efter något år kolla i den och göra fynd i sin egen garderob. Ibland får de nytt liv men ibland inser jah ju då att det faktiskt är dags att lämna ifrån sig dem. Jag gillar också tanken av att mina barn kan få fynda i mina gömmor när de blir så stora. Så det är mitt tips: magasinera för att slippa köpa nytt, och ta upp efter ett tag och fundera igen 🙂

    1. och det är precis den smarta idén som inlägget jag länkar till ovan handlar om, men du har kommit på det själv!

  2. Jag tycker det låter som att en Svensson-rensning är det kloka. 😀 men om du vill kan du ju göra en radikalrensning men spara en del i en separat påse som du inte packar upp direkt på nya ställer utan låter det gå en tid och sen utvärderar om det ska bort eller om du vill behålla vissa saker.

  3. Så länge du skickar de utrensande kläderna till Konnekt Second Hand så tycker jag du ska satsa på stora rensningen 😉

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *