Måndagstips

Här vaknar jag upp måndag morgon – hemma hos Filippa Nielsen! För det har ju äntligen hänt, att hallelujamorsorna har träffats IRL! Igår kom hela gänget hem till familjen i Landskrona, alla barn och män. Och sedan när de flesta avlägsnat sig blev det häng och smågodis och snack med bara oss morsor. Väldigt fint! Nedan ser ni första mötet mellan Filippa och Jennie, epic moment i motljus. (Filippa tog fler bilder så vi får hoppas på ett annat inlägg med mer dokumentation från denna fina stund!)

IMG_0138

Nu är våren här, inte så mycket värmemässigt – men det syns ändå på ljuset och i naturen. Då är det dags att fira in våren med en första Ottos glass på torget i Åhus. Där får man köpa glass av min farbror Greger som gör de godaste strutarna i hela riket.

Och känner man att det blir för mycket deg och smet dagarna i ända så kan man göra bananpannkakor till barnen som mellanmål. Jag fick tipset av vår förskola och det är så himla enkelt – mixa två bananer och tre ägg och stek. Det blir söta och goda pannkakor!

Och så ett tips på boken jag läser just nu. Cajsa Tengblad har skrivit en bok om föräldraskap och om familjen. Den är väldigt handfast med tips på hur man kan tänka och få det att fungera. Inte så mycket om barnuppfostran utan om hur man själv ska leva för att må bra i familjen. Absolut läsvärd.

.

Och så slutligen. Inte en veckans lovsång men väl en veckans sång. Det är Samuel Gajicki (han som dansade mest och längst på våra fester i kollektivet huset i Vällingby) som släppt en så vacker sång som just nu är med i p3s osignat. Rösta på honom så den fortsätter spelas!

Ha en fin vecka hörni! /Elisabet

2 kommentarer

  1. roligt också hur liten världen är. den där (himla) Samuel Gajicki har ju gått i min klass och han retade gallfeber på mig. (han vet det än…) men GRYM, det är han minsann!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *