Rebekah

När hallelujamorsorna träffades i söndags pratade vi om vilket bra forum bloggen är för att uppmuntra människor. Vi tyckte det skulle vara fint att ha en ”veckans kvinna” på bloggen – ett inlägg om någon som borde uppmärksammas i cyber space.

Jag skulle vilja börja den serien med att presentera Rebekah Lam, en 23-årig utbytesstudent från Hong Kong som har hamnat i Kristianstad av alla ställen på jorden. Hon är bara här ett halvår men har ändå hunnit göra ett så stark avtryck och intryck på oss.

13023727_10209169078602663_255928697_n

Det som berört mig är att hon lever så nära Gud och räknar med hans ledning på ett så konkret sätt. När hon blivit antagen för att få bli utbytesstudent så satt hon tillsammans med sin pappa med den långa listan av länder och universitet som man kunde välja mellan och frågade Gud vad hon skulle välja. Då fick hon och hennes pappa var sin bokstav i sina huvuden. Pappan fick S och hon fick K. Sverige och Kristianstad den enda kombinationen av S och K som fanns på listan och därför valde hon det.

Väl i Kristianstad letade hon upp vår kyrka och gick på en gång in som ledare i vår ungdomsgrupp och hon har varit en sådan välsignelse där.

Igår var hon hemma hos oss och på vägen hit (berättade hon sedan) hade hon sagt till Gud att hon var så sugen på paj. Och samtidigt hade jag letat upp en påse fryst rabarber och bakat en paj som jag sedan bjöd henne på. Gud har sådan enorm omsorg om oss. Han bryr oss om våra behov.

Tack Rebekah att du kom till Sverige som en ängel och påminde oss om det!

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *