Povel Ramel och Jonathan Johansson

Efter en kväll med en pensionerad präst som sjunger visor i ett missionshus känner jag mig utmanad och uppmuntrad. Det låter ju torrt som fnöske, en gammelpräst som väljer sina hits, eller hur? Men det var så levande och gött.

Han sjöng och berättade om hur musiken burit honom genom livet. Och då är det kanske inte främst de gamla väckelsesångerna, om pärleportar, jagade duvor och gator av guld som berör. Utan den musik som betytt mest för honom var helt vanliga sekulära visor och sånger. Prästen, som för övrigt heter Göran, spelade och sjöng sånger som burit och fortfarande bär honom. Det var textförfattare som Dan Andersson, Evert Taube, Astrid Lindgren, Povel Ramel och Björn Ulvaeus.

Då började jag fundera… Vilka är de textförfattare och låtar som jag kommer att säga – dom här har burit mig genom livet. Vilka artister och textförfattare idag väcker tro, hopp och kärlek? Oj, vad många bra det finns!  Här kommer några av dem jag först kom på; Utan inbördes ordning:

Laleh

 

Jonathan Johansson

 

Thomas Andersson Wij

 

U2

 

Håkan Hellström

Vilka artister och textförfattare väcker hopp och tro hos dig?

4 kommentarer

    1. Inte så fånigt då jag tror att ”vällingbykollektivet” introducerade mig för både Wij och Johansson… Kan det va så?

        1. Asså festligt- jag hade Timbuktu som mitt sjätte namn för att få in hiphop men hittade inte riktigt fram till en låt som kändes klockren 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *