Måndagstips

Ny vecka – som för mig känns som en fredag eftersom Christian jobbat natt i helgen.

Jag fick lite feeling och skrev på, så jag hoppas det är ok att jag idag helt oförfärat ger levnadstips, i sann Mia Törnblom anda.

Så, några tips inför veckan:

  • Vänd din klagan till tacksamhet
    En fruktansvärt jobbig sak med att vara ofrivilligt barnlös är hur det klagas bland föräldrar. När ens enda längtan är att få barn blir det helt hjärtskärande att dagarna i ända höra människor klaga över hur dåligt de sover och över hur jobbiga deras barn är. Man vill ställa sig på taken och skrika: HALLÅ! Jag skulle betala vad som helst för att få byta med dig!! Självfallet är det arbetsamt och jobbigt att vara förälder. Man behöver bryta ihop ibland och skrika i frustration och kasta saker. Men gör det till dem som även delar din glädje över barnen. Öva dig i tacksamhet. Jag och Christian försöker klamra oss fast vid vår historia för att även sådana här dagar när man är så trött att blicken nästan är suddig kunna säga tack! tack att vi blev en familj till sist! Allt blir mycket bättre och roligare med de glasögonen på.

 

  • Vägra skitsnacka
    Jag tycker det är så lätt att hamna där. Där när man pratar om andra människor och han och hon och hen gjorde ditten och datten och plötsligt är där en ton som inte är fräsch. Där man börjar kritisera och ifrågasätta och raljera och… Vi behöver påminna oss om att vägra hamna i skitsnacksdiket. I det föds inget gott. Ur det kommer avundsjuka och jämförelse och självgodhet. Jag vill vara en sådan som pratar bra och gott om andra människor. Hjälp mig och hjälp varandra med det!

 

  • Avväpna mammon genom att inte bry dig så mycket om pengar
    Pengar har den egenskapen att om vi fokuserar på dem, så tar de makten över oss. De är hala och luriga och vill stjäla vår uppmärksamhet och vår blick. Ju mer utrymme de får i vårt liv desto mer tar de. Och de gör en alltid otillfredställd, ju mer man har desto mer vill man ha. Ett sätt att behålla sin frihet är att inte bry sig så mycket. Hålla en lite nonchalant inställning till pengarna. Jag antar att det bara är något man kan skriva när man har tillräckligt med pengar för att leva så gott som vi gör. Men man kan lura dem. Genom att ge bort dem. Eller genom att inte hela tiden jaga dem. Gör något oväntat generöst den här veckan och upptäck hur du känner dig fri!

Om du vill läsa något riktigt bra om småbarnsåren, läs det här blogginlägget (tack Josefine Arenius för tipset) . Och jag vill inte sumpa den fina traditionen av måndagslovsånger, här kommer Ellen Vingrens MOD.

/Elisabet

2 kommentarer

  1. Love you always. Särskilt idag då jag är hemma sjuk och gått in och kollat efter ett nytt blogginlägg säkert tio gånger.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *