Måndagstips

Jag tänkte skriva ett ganska gnälligt måndagsinlägg med ”anti-tips” i stil med – orka att kungahuset får en enda medieminut till den här våren. Men hallå! Så kom ju faktiskt våren till slut, pang bom och här springer vi runt i kortärmat och barfota och har grillat flera dagar i rad. Så nu får det faktiskt bli lite peppigt istället!

 

Daddyfingu – Kanske inget tips direkt, men vad är det med den här ”family-song-grejen”?? Det är det enda Ture har velat titta på de senaste 6 månaderna. Youtube verkar vara proppat med olika varianter av denna sång som i vårt hem går under namnet daddy-fingu

Loppfeber – Det är verkligen loppfeber just nu. Och det kan man säkert störa sig på om man är på det humöret, att varje ort och håla ska ha sina lopp. Men det är något visst med lopp. Man får värsta kicken. Min plan är att springa många lopp i år, för att hålla i och hålla igång. Ikväll blir det säsongstart med vårruset i Malmö och sen nästa lopp är det här tjejloppet i Kristianstad om några veckor. Borde vi inte anmäla oss till ett lopp någonstans mitt i Sverige som vi alla hallelujamorsor därute kan springa (eller heja på) tillsammans?

Vegogrill – Det här blir min tredje grillsäsong då jag inte äter kött. Jag är ju så kallad ofrivillig vegetarian eftersom jag blivit allergisk mot ett protein som finns i kött. Det intressanta är dock att jag saknar det mindre och mindre. Första säsongen var det sorg, andra kändes det fortfarande lite knöligt men nu kan jag inte sluta längta efter grillade grönsaker, inte minst aubergine som är en favorit. Man måste inte knöla till det, de allra flesta grönsaker blir så goda när man grillar dem!

Veckans lovsång. 

 

Kramizz /Elisabet

4 kommentarer

  1. Hur funkar köttallergin? Kan du äta fisk, fågel, ägg? 🙂 Skönt att det känns lättare! Kroppen anpassar sig nog väldigt mycket efter vad man äter och lär sig att vilja ha det man brukar äta.

    1. Ja precis – det finns bara i rött kött. Du kan googla det om du vill veta mer, det heter alfa gal, det sprider sig via fästingbett och har därför blivit mycket vanligare de senaste åren.

      1. Ja just det, googlade på det någon gång förut då du skrev om det.. men det stod inte så tydligt vad man tål och inte. Men bra! 🙂 Kram!

  2. Haha Åh!!! Elma hade dille på de där daddy-fingers-sångerna hela förra våren! Jag blev tokig! Men det är visst över nu. Nu är det dolly style som gäller… Det är ju nästan värre…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *