Måndagstips

Hej! Ny vecka! Väderomslag och lite mer vardagskänsla i luften. Vi har haft en period där vi blivit slagna av ”ojsan, vi har visst tre små barn”! Bosse har tillväxtfas och äter hela tiden, Ture fyllde nyss tre och det märks kan jag säga. Och så håller vi på att flytta ner hela vårt bohag. Ni som ber får gärna be om kraft och ork för oss.

Idag tänkte jag tipsa om en lite galen sak som jag håller på med. Och som när det väl är uppstartat inte är så jättekonstigt. Det är egentligen världens bästa träningstips:

Starta eget cirkelgym

Den här terminen har jag upptäckt cirkelgym på friskis & svettis, det är helt enkelt styrketräning där man går från station till station. Mitt kort tog slut i slutet av april och istället för att köpa nytt tänkte jag ”äsch, det här kan man väl ordna själv”.

Så jag har valt ut 20 övningar som jag tycker är bra. Helt vanliga hederliga armhävningar och sånt där. Sedan har jag gjort en spellista med musik och hittat en app som kan göra intervaller så att det blir 45 sek på varje övning och 5 sek paus för förflyttning.

Så till det svåraste, att faktiskt träna. När det gäller styrketräning räcker inte riktigt min självdisciplin, jag tycker inte det är tillräckligt roligt att bara göra sådär. Därför har jag gjort en grupp på facebook för människor i min omgivning som jag bjuder in till mina pass.

På det sättet blir jag ju tvungen att gå ut på det där bestämda klockslaget och faktiskt träna. Dessutom blir det roligt på köpet att göra det tillsammans. Och det har faktiskt blivit ett gäng som dyker upp. Att jag aldrig tänkt på det här förut. Så bra grej. Gört!

image1

/Elisabet

3 kommentarer

  1. ja det där är så bra! så har jag också gjort genom åren. antingen med maken, ibland själv och ibland andra vänner. det är phett bra!

  2. Roligt! Jag har kört militärträning nu och tycker det är superkul! Jag tog med mig bland annat Jennie på ett träningspass efter gudstjänsten i lördags, mycket roligt! Även jag har gjort en fb-grupp då jag kommer träna detta i sommar! Flera som var intresserade och det ska bli riktigt roligt!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *