Lite sinnesro hade ju inte skadat

IMG_9894

Jag köpte stolar och ett bord på blocket. Efter rätt många veckor nu, så har jag äntligen målat två av sex (!) stolar. Hur kan det ta sån tid? Varför får jag aldrig till det?
Sedan har jag börjat plocka in lite blommor från trädgården för att ha på köksbordet. Det är ju kanske det roligaste just nu med att bo här. Alltså, hallå, gratis blommor?!?
Och för att inte tala om sinnesro-bönen. Eller jo, låt oss. Att det ska vara så tungt de här sista veckorna, att längt efter ledighet skaver så mycket i kroppen. Att kroppen inte ens klarar att hålla sig frisk. Det är mycket nu, men det är det ju i läraryrket. Många är slitna och trötta. Och då ska allt göras nu.
Det här är första gången i maj månad som jag vet vad jag ska göra i höst. Jag vet allt, jag är fast anställd och har fått göra om min tjänst och ja, jag vet redan hur allt blir. Och jag längtar! Alltså, det är helt galet. Vilken ro för själen. När jag går på ledigt den här sommarn vet jag precis vad som väntar i augusti.
Så långt har jag kommit till sinnesro just nu. Och nu ska jag försöka hitta lite mera.

/Filippa

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *