Så, bra sex förlänger livet, säger du?

Ja alltså, det var jag som skrev det. Sist jag skrev om det hetaste ämnet on earth. Det finns alltid mer att säga om ämnet och idag vill jag belysa vårt fruktansvärt, hårt sexualiserade samhälle som lätt kan förstöra.

Vad är grejen? Vart jag än vrider näsan finns det förmodligen något som anspelar på sex. Det kan vara ett dåligt skämt, en reklampelare alternativt en digital reklamaffisch, något ”jä-hätte-kul” på radion, i favorittv-serien och såklart i den romantiska filmen.

Att ens ha sex verkar vara ett hett ämne i småbarnsmorsors liv. Alltså, det är såklart inget vi skulle prata högt om (förutom möjligtvis jag då, t.ex nu) för det är trots allt ett känsligt ämne.

Kvinnor samtalar, kanske oftast online, genom bloggar och forum, om att det är svårt att få till sexet igen efter barnafödseln. Det skrivs om att tiden inte räcker till, och när den gör det så finns inte lusten. Det skrivs om att det finns viktigare saker att prioritera, som att städa och tvätta eller att läsa en bra bok när barnet somnat. Det pratas om att kvinnor inte alls måste ställa upp efter att ha fått barn och det pratas om att vi kvinnor ofta ändå drabbas av den där svårorienterade huvudvärken (som också syns i film).

Även här ger samhället (internets alla åsikter alltså) en skev bild av sexualiteten i ett äktenskap tycker jag. Vadå, kvinnan inte ska ställa upp? Hur har ens kvinnan fått den tankeställaren, undrar jag? Vad är det för relation från början?

Att ha sex med någon är ingen enmansshow. Vi ska aldrig ställa upp, varken kvinna eller man. Det är ett samspel och det ska göras ihop. Annars, alltså, seriöst, hur ska man någonsin uppnå ”bra sex”? För annars förknippas det med oro, ångest och kanske förtvivlan. Det är inte alls så Gud tänkt med det, det är jag bombis på.

Gud är cool också. I Bibeln säger han att vi ska ”känna Honom”. Alltså, lära känna honom, leva ett liv för och med honom and so on. Ni vet storyn. Men detta ord används också när Bibeln beskriver att en man och en kvinna ligger/har sex/får till det helt enkelt. Att då ha en jämställd sexrelation är ju för sketen A och O. Här ska ingen ställa upp, eller jo, här ska båda ställa upp, om man nu vill tänka så.

Och varför är det viktigt med gött sex? Jo, jag tänker att man rent generellt inte är så pepp på sex annars. Om det inte är riktigt najs alltså. Paulus säger att en man och en kvinna inte ska vara ifrån varandra under en längre tid, för att inte frestas. Visst kan man tänka det geografiskt? Men det går ju att bo i samma rum och ändå vara ifrån varandra länge, länge och vem vet? Frestelsen kan stå runt hörnet.

Därför, återigen, tror jag att det är viktigt med sex. Och bra sex, liksom. För vem vill inte ligga om det är gött? Alltså, jag bara undrar.

/Filippa

6 kommentarer

  1. Tjena vad du lyckats att formulera detta på ett bra och klokt sätt Filippa – härmed dubbar jag dig till bloggens okrönte ”sexrådgivare” 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *