Nöjesparkens förlovade land

Det finns en stor nöjespark i den stora staden Göteborg. Dit begav vi oss i lördags, vår lilla familj och min lilla mor. Det är något särskilt med den här platsen som gör mig glad och som ett barn på nytt.

Vi har aldrig, under min uppväxttid haft råd med utlandssemester. Jo, vi har åkt till badhotellet i Fredrikshamn och på bilsemester i Norge. Det är dit vi kom. Sen har vi varit på bluesfestival i Åmål och sovit i tält. Samt i Stockholm och hälsat på vänner till familjen. På sommarloven har vi alltså till allra största del varit hemma på Orust. Men en sak har vi gjort en gång varje sommar under hela min uppväxttid och det var att åka till Liseberg. En gång på sommarlovet fick vi lyxa till det rejält. Vi fick äta på hamburgerrestaurang, köpa lisebergsstruten och snaska i oss ruggigt dyrt lösgodis. Och framförallt fick vi åka! Slänggungorna, Loopen, Lisebergsbanan, Radiobilarna, Aerorvarvet, Nyckelpigan…

Sedan kom tonåren och jag fick köpa Guldpass dvs. fritt inträde i nöjesparken en HEL sommar! Och med Fritidskortet kunde en åka kors och tvärs över hela Västtrafikregionen under hela sommarlovet. Nu kunde vi vara fria! Åka till Göteborg med kompisarna när vi ville och hur ofta vi ville. På Liseberg gick vi på konsert, spanade på stadskillar och smygrökte bakom Pariserhjulet…

När jag nu åker till Liseberg med min egen lilla familj får jag nästan samma känsla av förväntan och glädje inför mitt besök. Och jag kan se förväntan och glädjen i min femårings ögon när vi närmar oss den rosa entrén. Tänk att en nöjespark kan väcka så mycket känslor och minnen. För när jag hör ljudet av bergbanan, känner lukten av popcorn och sockervadd då blir jag som barn på nytt! Det är märkligt och fantastiskt att kunna uppleva det. Och helt fantastiskt att se våra barn förtjusas över ljusgröna kaniner, hisna av skratt i åkattraktionerna och njuta av onödigt stora glassar och sockervadd.

Så Liseberg detta är min kärleksförklaring till dig! Tack för oförglömliga stunder av glädje när jag själv var barn, när jag var en osäker fjortis och som förälder till nästa generations nöjsefältsfrälsta. Tack.

imageimageimageimage

6 kommentarer

  1. Och själv avskyr jag sånt där och bara måste följa med mina egna nöjesfältfrälsta generation eftersom de fått det där i födeslsedagspresent (inte av mig dock). Men jag håller med dig, lukten, ljuden… det är något speciellt med det. Sen är jag VÄLDIGT bra vagnvaktare och spela-på-choklad-hjulet-besökare. I övrigt; plz let me stay at home! Haha… 😉

    1. Visst ere underbart! Och du bor i ”JätteballaUddevalla” eller? Det är ju typ hemma! Kul att ha nån geografisk connection. Och härligt att bo nära havet (asså riktiga havet) nu när det är sommar!

  2. Underbart! 🙂 Själv tycker jag det är underbart att bila och stanna på nya rastplatser och upptäcka och leka. En förtjusning min man inte riktigt förstår lika bra.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *