När hjärnan redan gått på sommarlov…

… finns det inte ens ett roligt blogginlägg tillgängligt här bakom ögonbollarna. Därför kommer här en vykortsfest från det somriga vädret veckan som gått.

IMG_0060

Igår kväll var jag och maken helt barnfria. Det var sån konstig känsla. Vi handlade tillsammans när han kom hem, tog det lugnt, vattnade i trädgårn och grillade fläskfilé. Och så åt vi ostbågar och chips också, samtidigt liksom. Kändes som man var 15 igen

img_0049.jpg

Jag gick på second hand i stan i torsdags (då också barnfri, så galet!), Röda Korset. Hittade denna fina klänning…… som, eftersom det var ca 30 grader varmt denna dag och ingen AC funnen i huset, gick inte att få av! Jag var fast i stans snyggaste klänning. Tillslut fick jag be en expedit att hjälpa mig. Puh. Då rann svetten kan jag säga.

IMG_0027

Barnen och jag hann också en runda på stan i tisdags. Vi slutade tidigt och fikade på stan och de fick prova kläder i ett provrum för första gången. Det var spexigt minsann. Och vana loppis-handlare kunde de inte förstå varför mor deras inte kunde punga ut för ALLT som provades

img_0057.jpg

Igår packade jag strandväskan på morgonen, jag var fortfarande barnfri! Annars åker vi såklart till stranden tillsammans, men känslan av att LIGGA NER på stranden… det var ett par år sedan kan jag meddela. Här med ljuvligheter och ljuva Andrea. Vi pratade Gud, ytligheter, drömresor och njöt av solen. För övrigt tog jag (!!!) årets första dopp. Det brukar inte ske förrän i slutet på juli. Svettigt? Ja.

img_0048.jpg

Jag matchade ganska mycket i lila en dag. Min second handlade kjol från Wera och ett par platåsandaler och så massa nagellack, i lila

img_0019.jpg

Tänk att när vi köpte vårt lilla hus trodde jag att det var jag som skulle påta med allt i trädgårn. Men icke. Det är minsann den här snyggingen. Han fixar och donar och grejar och rensar och har sig. I söndags hade vi lite fixardag här hemma efter kyrkan

img_0018.jpg

Vi var tvungna att sitta i skuggan när vi firade min underbara mamma på mors dag och Matilda, min svägerska, som fyllde år och min man som fyller på måndag. Vi brukar passa på att fira så många som möjligt på en gång, och tredubbelt då såklart. Det var riktigt varmt och inte ens vindarna ville fläkta. Men åh, så ljuvligt

img_0025.jpg

Och jag har cyklat i kortbyxat till jobbet varje dag. Visst minns jag de dagar då det var full mundering i form av täckbyxor och halsduk. Jag njuter kan jag säga. Även när svetten lackar en timme på jobbet för att jag cyklat lite för snabbt img_0035.jpg

Och så hade vi avslutning med vår härliga hemgrupp i onsdags kväll. Vi grillade och hade så mycket tillbehör att magen nästan sprack av mättnad. Vi pratade livet, kyrkan och sommarplaner.

Tänk, nu jobbar jag bara två veckor innan jag går på sommarlov på riktigt. Jag längtar så mycket att jag nästan trillar av stolen.

/Filippa

3 kommentarer

  1. Vad bra att knäppa lite bilder o sammanfatta så här, så man minns hur bra man har det när det rätt som det är kommer en mulen dag.

    På tal om att slå ihop kalas: när vi berättade att vi väntade Märta var min svärmors första kommentar ”vad bra, då kan hon vara med på höst kalaset!”. Här fyller fyra kusiner i maj och fyra aug-okt. Så man har lite att förhålla sig till när man ”planerar” barn…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *