Man ä som man ä så äre med dä

Vila. Hur ska det gå till den här sommaren tro? Att vila upp sig. Det är ganska så lagom erkänt inom läraryrket att framåt slutet av maj så tappar lärare fattningen. Allt är utochin och bakåfram och uppåner. Alltså. Allt ÄR inte det såklart, men det känns lite så. Mosigt i huvet och antingen drabbas man av irritation deluxe eller av små irriterande skrattanfall utsöndrade av ens egna kassa skämt (förlåt kollegor).

Jag tänker mig att sommaren, alltså den här sommaren, 2016, den ska få sig en rejäl omgång av… Vila. Och jag ska liksom göra mina egna ”goals” (som ungdomarna säger) och jag ska minsann inte bry mig om jag inte uppnår ett endaste. Men, en sommarlöfteslista, det kommer här. Precis som nyårslöftena. Fast på sommaren.

  1. Jag skola icke slå upp mina blå förrän tidigast kl 7.30. DET kallar jag sovmorgon! WOHOOOOO! /hälsningar morsan med barn som vaknat innan 6.00 de senaste sex åren. Men nu för tiden är mina barn rätt stora, faktiskt. De kan se på tv eller spela iPad eller leka i nån timme helt själva. HALLELUJA för det! I sommar ska jag sova.
  2. Jag ska använda parfym varje dag. Det är kanske ingen regel (eller, är det det?) att man inte använder det när man jobbar på skola, men jag gör inte det i alla fall. Men alltid på helgen. Och nu, nu, heeeeela sommaren! Oj vad jag ska lukta gott.
  3. Jag ska läsa minst två böcker. Jag blev inspirerad av Elisabets läsinlägg här om dagen och det är punkter jag ska försöka följa. Läsa lite varje dag. Jag behöver läsa, för jag är så rastlös att jag blir tokig, men när jag väl har kommit in i en bok tycker jag det är jätteskönt.
  4. Jag ska sluta vara en badkruka. Alltså, jag måste skärpa mig! Jag bara fryser och är kinkig. Nej, skärpning på det området. Hopp i plurret bara!
  5. Min trädgård, jag ska lära känna dig. Ja. Slut på meddelande.

Så. Om precis en vecka börjar faktiskt mitt sommarlov och även om hjärnan känns mosig kan jag ändå se ljuset. Långt där borta. Och för att vara oss har vi en ganska lugn sommar framför oss, trots badrumsrenovering (!), läger, en resa och EM (fotboll alltså), så det här ska nog gå finfint att vila upp sig ordentligt. Ajjemen, det är jag helt övertygad om.

Havet, vi ses varje dag!

/Filippa

5 kommentarer

  1. Glöm inte att ha långtråkigt! Lägg dig i gräset med familjen och kolla på molnen i tystnad 🙂 Bästa vilan ever. ( Obs, göres med fördel då det inte regnar 😉 ) Bra läsning.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *