Måndagstips

Fotbolls EM är här och i vår familj har det ganska stor inverkan. Christian är så att säga MYCKET intresserad, jag är inte ointresserad men – från 15.00 till sovdags vet vi vad vi gör under den här perioden så att säga. Jag försöker ge mig hän, då blir det ju mycket roligare, men jag kan väl utan att det skadar ge tips på saker man kan göra medan man samtidigt ser en fotbollsmatch…

Hur kul kan det vara att goola tapeter? Svar: mycket! Det finns så många drömmiga mönster att meditera över. Och blir man sugen kan man även beställa hem prover att kanske göra lite pyssel med.

Det kanske bara är jag, men jag tycker iallafall att det är oväntat roligt att googla på personer. Se hur gamla folk är på vår gata, hur många som heter som jag, vilka våra nya grannar är. På ratsit.se får man folkbokföringsuppgifter på folk, why not liksom.

  • ”Upptäckfunktionen” på instagram

Alltså, tips!! Tryck på förstoringsglaset på instagram och titta igenom föreslagna konton. Mycket kompisars kompisar, nyfödda bebisar och en del kändisar.

  • Profetiska vykort

Gör soffhänget lite mer meningsfullt: Plocka fram en hög oskrivna vykort, kolla igenom dina vänner på facebook och se om du fastnar vid någon särskild. Skriv ett fysiskt vykort till den personen, be en kort bön och se om du påminns om något bibelord, får en bild eller hälsning till den personen. Otroligt uppmuntrande att få.

  • Plugga fotboll

Om man har en riktig fotbollsnörd vid sin sida är det roligt att smyggoogla fakta om lagen och spelarna och så lite nonchalant säga saker som ”det där var nästan lika snygg som Lewandowskis frispark mot Frankrike 2012”.

  • Veckans lovsång

Stoppa in hörlurarna och ta en stund med Gud och lyssna på det här (så kan du dessutom sjunga med i ”victory”-delen, så tror de andra i soffan att du egentligen hejar!)

/Elisabet

7 kommentarer

  1. Haha underbara tips! Emanuels tips skulle nog va: ta en mindre skärm framför den stora och titta på det du egentligen vill titta på (baseball i detta fallet då)

  2. Bra tips! Googla tapeter gjorde jag faktiskt i lördags på em-tid. Funderar också på om jag ska måla om lekrummet nån kväll…

  3. Haha, skrattar gott! Har aldrig ens tänkt tanken att googla på grannar å vänner – men det låter ju som en självklar måndagsgrej! Måste börja! 😉

    Och profetiska vykort!

  4. Ett bra tips när det kommer till vykorten är postnords app ”riktiga vykort”. Med den kan man skicka iväg ett vykort med en bild man tagit med telefonen som motiv, skriva en kort text, adressen och skicka. Kostar typ 12kr tror jag! Smidigt och fint!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *