Barnrum och bibliotek

Jag tar med er vidare in i vårt hus, ni får hojta om det är för ointressant! Idag ska ni få se Ture och Bosses rum, där vi inte gjort någonting renoveringsmässigt. Det var intakt från när huset byggdes 1970, på ett charmigt sätt. En vit tapet med små bruna blommor. Jag har fastnat för kombon brunt och rosa och eftersom barnen är för små för att bry sig, så öser jag på med det!

DSC_0729

Det är ett sånt där rum som är förberett för att man ska kunna sätta upp en vägg emellan fönstren och göra det till två men när man inte har gjort det så är det ganska mycket yta.

DSC_0716 (1)

Jag låter gärna barnen dela rum, jag tycker det verkar så mysigt. Dock är det just nu lite risky, eftersom treåringen strör saker omkring sig och bebisen är en dammsugare.

DSC_0722

Lite gardiner och lite lek – så ska det nog kännas inbott.

DSC_0738

Vårt vardagsrum har blivit förstorat av att man har rivit en vägg (och byggt ett valv…) till ett extrarum som tidigare fanns. Därför är det liksom som att vardagsrummet har två delar. Bok och biblioteksälskare som vi är bestämde vi oss för att låta lilla delen bli ett bibliotek.

DSC_0737

Vi målade blått, vilket såg väldigt skrikigt ut, fram till att vi satte upp alla böcker.

DSC_0735

Den här hörnan är jag så nöjd med! Vi hade tapetrester från vårt förra kök, som vi klädde garderoberna i. Upp med en stor karta som förstärker bibliotekskänslan. Och så Christians älskade Jetson fåtölj som han letat efter i åratal och nu verkligen fyndade via blocket. Det enda som saknas nu är en rejält stor persisk matta, så man blir sugen på att ligga raklång och läsa böcker.

/Elisabet

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *