Måndagstips – slappna av!

Malin Wollin ger här en grym överlevnadsguide för sommaren med barn. Nu är vi tillbaka efter vår enda semestervecka denna sommar (eller enda och enda, vi har inte jobbat på jobb särskilt mycket alls, men jobbat med flytt och barn i princip konstant). Vi har nu varit en vecka i djupaste Småland tillsammans med Christians familj. Väldigt mysigt.

Jag är egentligen en rutin-junkie. Jag älskar när allt är lika dag för dag. När barnen äter 11.15, 14.05 och 17.00. Och somnar inom en ett fönster på samma trettio minuter varje dag. Mitt viktigaste semestertips för sådana som mig är:

  • Slappna av!

Orka med att allt är upp och ner. Det blir som det blir. Det gör inget att vända på dygnet. Skippar tandborstning. Låter varje dag vara glassdag, fikadag, inte så noga dag. För en del kommer det här av sig själv. För sådana som mig kräver det disciplin att orka slappna av, konstigt va? (det är ju så vilsamt med rutiner!)

IMG_2505

Nu längtar jag efter förskolestart, jobbstart och rutin-start. Så mycket mer avslappnande än att slappna av på avslappnat sommarvis. /Hälsningar trötta trebarnsmamman

Med lite skåne-längt tipsar jag även om Herbert Munkhammars Malmöhyllning Malmö state of mind. Jag har sån hat-kärlek till Maskinen och Herbert, jag tycker ofta det är ett så ascoolt sound, samtidigt är det så ”mörkt” i tonen. Tänk om Herbert får möta Jesus – vilken musik det skulle bli.

1 kommentar

  1. Älska Wollins överlevnadsguide. Jag är ju en person som älskar att ta dagen som den kmr men inser efter den här semestern att det nu är bra för alla inblandade med lite rutiner igen. Våra barn har liksom aldrig varit så rutinbundna alltså med tider, för att vi inte är det… Men en del rutiner är ju ändå bra har vi märkt, samt att barn så snabbt förstår grejen. Typ alla ritualer kring nattning å sånt ???

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *