Från koja till slott

IMG_0617_Fotor

Ibland är det liksom nu eller aldrig. Även om vi var nyss hemkomna från ett fantastiskt men intensivt Ql-läger satte jag ändå igång med projekt: inga-barn-i-vårt-sovrum.

Det verkar som om jag ärvt min mammas tokdriv för att få klart grejer, när jag vill. För på något märkligt sätt lyckades jag röja ut, bära in, måla om två hyllor samt städa och ställa iordning ett rum på en och samma dag. Men det är liksom lite så jag funkar. Om jag inte kan göra det jag vill när jag vill det, då blir det inte av. Och när jag vill och får en dag att göra ett projekt, ja då kör jag bara på tills det är klart. Om detta projekt skulle bli klart innan dagis- och skolstart (dvs. idag tisdag) fanns det liksom inte någon annan dag och stund.

Det enda något mer pyssliga i det här projektet var att måla om hyllorna. Vi körde på kulören ”klippa” (det var den färg vi hade hemma) och med lite färg blev mina övervintrade, ”tillfälliga” furuhyllor som inhandlades till mitt första boende faktiskt rätt fina.

IMG_0619_Fotor

Här sitter nu den yngre av döttrarna i sin säng med en hoper böcker och väntar på att få gå och lägga sig i sitt ”nya” rum. Och trot eller ej; Båda döttrarna somnade och sov hela natten! Detta är ju inget annat än succé. Hoppas framgången håller i sig.

IMG_9203_Fotor

Dagen efter lekte de mycket i sitt ”nya” rum. Det är väldigt mycket prinsessor och klänningar som gäller just nu. Denna dag var det Tingeling och Törnrosa som dukade upp till tebjudning.

IMG_9207_Fotor

Och låt mig också tydliggöra detta var inte längre ett rum utan ett ”schott” (läs slott).

– Mamma du får inte komma i vårt schott!

Lite rumstering, rensning och kulören Klippa kan alltså förvandla ett helt vanligt rum till ett slott. Så nu vet ni det.

Med vänliga hälsningar från slottsfrun.// Jennie

 

4 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *