Kom ut dit och lev innan du dör – Oroshjärta

Igår var en sån där dag som helst kunde få passerat förbi lite fortare än vad den gjorde. Ni som läser bloggen regelbundet vet att jag rätt så ofta blir påhälsad av ångesten. Nuförtiden är den relativt hanterbar och inte så särskilt påträngande. För det mesta.

Men igår var en sån där dag då ångesten låg som en korsett runt bröstkorgen hela dagen. Oroshjärtat började slå. Det blev tungt att andas. Jag kunde inte fokusera på en enda vettig sak. Jag använde mig av alla mina strategier; andning, fokusera på något annat, bön, promenad, dusch, sömn, mat… men inget hjälpte. Den tunga känslan låg som en blöt filt från morgon till kväll.

Men dagar som denna är jag ändå så tacksam att jag är mamma. Det kan ju låta konstigt. Ja, det är klart att det också är skitjobbigt att vara mamma när jag inte mår bra. Så är det ju med alla typer av sjukdomar att en helst av allt skulle vilja vara frisk. Då skulle det ju finnas mer ork, energi och kraft till att vara mamma. Men tack vara att jag faktiskt är mamma även när jag mår dåligt så tvingar barnen mig att lyfta fokus från mig själv. Om än bara för en kort sekund. Det är en sån befrielse.

Tack för det. Tack för nåden att vara mamma. Tack för att jag har en familj som tvingar mig upp och ut ur mörket när det tätnar. Tack.

Till alla er andra som lever med ett Oroshjärta vill jag tillägna den här sången av mannen som har ett soundtrack för nästintill varje stund i livet, Tomas Andersson Vij:

Jag hör kranen inom dig
droppa oron och förtvivlan
men också sången utanför
Kom ut dit och lev
innan du dör

Kom ut dit och lev                                                                                                                          innan du dör Oroshjärta

/Jennie

8 kommentarer

  1. Hej Jennie.
    Tack för det du delar. Det är modigt att vara sårbar och det är sårbart att vara modig. Men det är nåd, och nåden bär och den räcker.
    Kram Charlotte ❤

  2. jag håller så mycket med dig. jag brukar till och med säga att det är tack vare att elysia föddes som jag lever och mår bra. de är bra till mycket de där fina små liven vi har. tack för att du delar Jennie och med önskan om en mycket bättre dag idag <3

  3. Bästa Jennie! Ja, tack för din ärlighet! Du och den betyder så mycket! Tycker mycket om dig och familjen din – var fint att träffa dig och Patrik lite i helgen! Hoppas på ett bättre avslut på veckan, än vad början blev. <3

    1. Älskade Frida. Som alltid då man möta i konferenssammanhang blir tiden för samtal alltför kort men det var ju en oerhörd bonus att ens få träffa er! All välsignelse, beskydd och ledning under hösten. Vi möts i cyberspace och i bön. Och tack för din uppmuntran <3

  4. Skriver under på vartenda ord. Barnens förmåga att nå in och lirka fram hoppet. De är så direkta och ”hänsynslösa” i sina behov att det svarta förlorar viss kraft. Tack och lov, tack å liv!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *