100 frågor om mig – Jennie; för alla som har tid, lust och fredagsfeeling

1. Hur gammal är du om fem år? 37
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Patrik, Liv, Mirjam samt P:s föräldrar Anna och Lennart. Och ordföranden i EFS tillika arbetsledare för mig; Per-Axel (mkt bra mänska f.ö.!)
3. Hur lång är du? 156
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Hercueles (Disney)                                                                                               5. Vem ringde du senast? Mamma
6. Vem ringde dig senast? Mamma
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Behöver barnen nya regnkläder? Isåfall kan jag köpa på Göksäter. Mauritz fick nya, eller rättare sagt (….) (från mamma som krm hit på söndag)
9. Vad heter dina föräldrar? Bosse och Eva
10. När såg du senast din mamma? 27:e juli
11. Vilken ögonfärg har du? grönbruna
12. När vaknade du i dag? 06.45
13. Vilken är din favorit julsång? Oh come Oh come Immanuel
14. Vilken är din favoritplats? På en klippa i Bohuslän
15. Vilken plats föredrar du minst? Biltema
16. Var tror du att du bor om tio år? Ingen aning. Tillfällig sen 30-årskris ev. 35-årskris så ja ni…. Tanzania, Malmö, Göteborg, Tjörn, Vikbolandet eller England…. Får se.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Jag var väldigt  orolig och rädd, så ja typ allt var ju läskigt när det var mörkt…
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Sommar i P1 med Per Andersson (mkt kul)
19. Hur stor är din säng? 180 cm
20. Vad har du för dator? En macbook air
21. Vad har du på dig när du sover? Nåt random linne, gärna mycket slitet i bomull…
22. Hur många kuddar har du i sängen? 4,-6 stycken beroende på antal barn i sängen…
23. Vilka landskap har du bott i? Södermanland, Bohuslän, Uppland och Östergötland
24. Vilka städer har du bott i? Stockholm, Uddevalla, Uppsala… thats it, jag har bott den största delen av mitt liv på Orust…
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Sandaler!!!                                                              26. Är du social? Både och. Asså jag arbetar ju som präst så nån typ av social kompetens vill jag ändå tro att jag har… Men människor i lagom dos. Är mycket förtjust i att vara helt själv och ganska beroende av egentid vilket har blivit liiite svårare sen barnen kom… Därav är jag alltid uppe alldeles för sent. Bara för att få vara själv.
27. Vilken är din favoritglass? Sänkdalens – local from the vikbolandet!
28. Vilken är din favoritefterrätt? Biskvi…?! Räknas det?
29. Vilken är din favorit-hämtmat? Sushi
30. Tycker du om kaffe? Jaaaaaa
31. Vad äter du till frukost? Mycket varierande. På vardagar tycker jag inte om att äta frukost för jag är inte så hungrig förrän jag varit vaken ett tag. Då blir det kanske lite fil och någon typ av flingor. Men på helgen går jag gärna all in med ägg (i alla dess former!), bröd, juice, kaffe, frukt mm mm
32. Sover du gott? Ja! Jag älskar att sova och är jättebra på det. Somnar snabbt och kan sova lääänge (om jag får).
33. Vilket är ditt favoritspel? Har blivit kär i Ticket to ride i sommar…
34. Tycker du om att fysisk närhet? Ja, är en extremt fysisk människa får tänka mig för så att jag inte är för kraxig med folk. Kuriosa är ju att min man tyckte jag var ALLDELES för på och fysisk när vi teamade ihop på Credo (för hundra år sen). Ja, nästintill lite påträngande och obekväm tror jag han tyckte…
35. Är du en beroendemänniska? Oj, vilken svår fråga… Har ju en del missbruk bakåt i släkten. Så, jo det finns nog där men har hittills varit ganska måttlig med det mesta i livet. Är nog ganska sträng mot mig själv, på ett bra sätt… Äh, nu blev det krångligt…
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
37. Vill du ha fler barn? I teorin eller praktiken? I teorin; ja. I praktiken; nej.
38. Kan du några andra språk än svenska? Bara engelska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, fast bara som sällskap till andra… En gång med min lillebror när han hade blindtarmsinflammation och en gång med min man när han blev akut sjuk i TBE. (Det senare var klart mer dramatiskt men det första var väldigt obehagligt för jag var så ung då och det var jobbigt att se lillebror så sjuk…)
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet!!! Asså då det riktiga havet med riktig salthalt i, dvs. inte Östersjön.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Skor, barnkläder och mat på stan…
42. Äger du dyrbara smycken? Asså det beror på vad som är dyrbart… Men nej inga riktiga dyrgripar…
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Svett och etikett, Meltzer och Berg och så är jag riktigt svag för Mästarnas Mästare…
44. Kan du rulla med tungan? Ja
45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj, många! Men en av de roligaste är nog Andreas Gunnmo som jag läste teologi med i Uppsala…
46. Vad är din bästa egenskap som mamma? Att jag alltid tar mig tid för närhet och kramar…
47. Vad har du för ringsignal? Nån som enligt Filippa låter som julmusik…
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Jo en hel del som tjejerna faktiskt har använt…
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En byrå
50. Är du rolig? Nja, det borde jag ju kanske va som kommer från Götet änna, goa gubbar å sånt, Men ibland så glimmar det till, så var beredda, Plötsligt händer det!
51. Kan du byta olja på bilen? Njet.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej! (men min man har fått det två gånger…)
53. Vilken var den senaste boken du läste? ”Det är något som inte stämmer” av Martina Haag. Sjukt jobbig, smärtsam och bra.
54. Läser du dagstidningen? Nej, men skulle gärna vilja om jag hade tillgång till nån…
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Yes Mama – älskar känslan av att få en glossig, ny tidning i brevlådan…
56. Vad gör du när du är ensam i bilen? Lyssnar på P1 och lovsång.
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? P1
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Vad jag ska förbereda till nästa styrelsemöte…
59. När var du i kyrkan senast? För ett par timmar sedan, det är ju liksom min arbetsplats…
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? SnyggAndreas (megaemo estetkille som vi hade i musik och franska) och Thomas Liebig (rolig och skärpt biologlärare)
61. När sov du senast i tält? Midsommarhelgen på Torp-konferensen
62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? 
63. Vad lyssnar du på just nu? Tystnaden i ett sovande hus… Annars blir det mest radio, poddar och lovsång.
64. Har du varit med i tidningen? Ja, jag har faktiskt fått vara med på ett flersidigt ”gör-om-mig-reportage” i Mama. Superlyxigt!.
65. Vad är det konstigaste du ätit? Får återkomma när jag kommer på nåt…
66. Vem såg dig naken senast? Ja, barn och duschning alltså… så samma som Bettan på den dårå. Barnen-
67. Vad är det för färg på din tandborste? turkos
68. Hur imponerar man på dig? Att vara äkta, göra saker som man egentligen inte vågar och leva ett utgivande liv.
69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Alltid min käre make… Tack!
70. Har du någon piercing? Nix, ren som ett nyfött barn…
71. Din största vinst? Att våga bli mamma en gång till, det är sååå värt nu att ha två.
72. Vad är du bra på? Att testa och prova grejer även om jag tycker att det är apläskigt.
73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? mail, facebook och hallelujamorsorna 🙂
75. Ångrar du någonting du gjort? Jag får nog stämma in i Bettans där – att jag inte pluggade mer som student. Det är ju ändå typ rätt många år som en gått på högskola liksom…
76. Hur gammal är din pappa? Min pappa Bosse lever tyvärr inte längre men om han hade levt hade han idag varit 67 år…
77. Vilket är ditt drömjobb? Präst (alltså det jag gör – seriöst toppenbra jobb), terapeut är jag också sugen på…
78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Oj så många resor jag skulle vilja göra! Och då skulle jag vilja gå på musikal och teater typ varje helg!
79. Vad har du haft för husdjur? Hund, katt, undulat, kanin, akvariefiskar…
80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Att jag har noll kusiner, att jag alltid lämnar lite mat på tallriken och att jag har varit körläger på Island.
81. Svär du ofta? Nej. Men det händer. Har blivit några svordomar sen jag fick barn….
82. Sverige när det är som bäst? Maj och september. Älskar den förväntan och alla växtkraft i maj och den höga , klara och krispiga luften i september. I båda dessa månader kan det bli sommar fast en inte har väntat det och det är ju underbart!
83. Kan du åka slalom? nej, jag kör bräda det skönaste och bästa sättet att ta sig nerför pisten!
84. Vad har du ätit i dag? Frukost, pasta och tonfisk, Choklad (varje dag!), pasta och vegofärs samt långfil med päronsmak (så gott!)
85. Vad har du för utbildning? Jag har kandidatexamen i teologi med inriktning mot Religionspsykologi
86. Vad är det roligaste du vet? Att va uppe sent och bara prata och fnissa, bada i havet, spontana utrop från barnen…
87. Vad tycker du är tråkigt på riktig? Att lägga massa pengar på att laga bilen, fett tråkigt.
88. Vilken är din bästa egenskap? Jag har lätt att känna och leva mig in i andras känslor och så är jag rätt impulsiv och spontan.
89. Vilken är din sämsta egenskap? Att jag kan fastna i känslor och sinnesstämningar (segt!) och lite för spontan det gör det svårt att planera och organisera…
90. Nämn två favoriter av bibliska personer? Profeten Jeremia och Maria, Jesu mamma.
91. Saknar du någon person? Jag kan ofta sakna mina vänner som jag känt länge typ Bella Alveborg, Anna Olofsson och Sandra Flense’n. Det ät något speciellt med vänner som känner ens historia och som du delat mycket med. Love U!
92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Det är ju väldigt kul att fira barnens födelsedagar men visst är det kul att få paket och inte minst att tänka ut och ge presenter!d
93. Vad gör dig ledsen? Girighet, sjukdom och stridigheter.
94. Vad gör dig glad? Att se människor växa, små och stora under i vardagen och att få tokdansa.
95. Har är det att vara gift? Det är ju en stor gåva att få dela livet med någon som verkligen gillar mig och har tänkt att försöka att fortsätta älska mig hela livet. Men jag tror att det här året har variabler tuffaste relationsmässigt av många olika anledningar. Men vi är för det mesta rätt bra på att prata med varann och ha förståelse för alla ups and downs i våra liv. Bland det viktigaste som jag lärt mig i år är att inte vara för stolt… Släpp in den andra, förklara hur du upplever det och gå inte runt och tro att din partner är en tankeläsare…
96. Vad ska du göra i helgen? Vi ska på bröllopsfestival!!!.(utan barn) I norra Bohuslän där min gymnasiekompis Nathalie gifter sig med sin Johan! Så sjukt pepp!
97. Vad är det knasigaste du gjort? –
98. Vad har du för laster? Bubbelvatten, choklad och lakrits.
99. Vem är din förebild? Oj, många (inspirationen är typ slut nu…)
100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Äta lunch på A6 i Jönköping.

!obs!! Asså jag började skriva igår kväll när vi packade inför bröllopet (sent som dom flesta blogginlägg jag skriver dvs. mellan kl 22-01… )Och sen fick jag skriva klart i bilen på Patriks padda. Skriva på padda = krupp på att inga funktioner funkar som att markera text osv… Sorry fixar till layouten vartefter.

Ha en kalashelg – det ska i alla fall jag ha – kanske blir några wedding-pics på tisdag…

image

 

7 kommentarer

    1. Ja, det är ju lätt hänt ??? men för att ta den seriösa delen av detta så vore det ju förstås underbart att få bo i samma stad som er nån mer gång i detta jordeliv… Men om inte vi kmr till Addis då får ni fixa sommarstuga på Vikbolandet ?

      1. Å, det vill vi så gärna!! Säg t om ni hittar ngn enkel liten stuga på Vikbolandet vid badvänlig sjö/hav (funkar utan el, men strand måste vi ha!). Gärna närmast granne m er (så får vi la bygga en sjö!!).
        Eller ni till Addis! Jag kan hålla utkik efter hus. 🙂 Men sjö lovar jag inte – ni får dock gärna låna vår plaskpool.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *