Och nu… 100 frågor till er!

Nej kanske inte. Blir nog lite rörigt i kommentarsfältet… Men fem frågor kan vi väl få ställa?

 1. En första hallelujamorsornahöst är här. Vad önskar ni mer av på bloggen?

2. Ni som är bra på att alltid ha med er picknick och fika till familjen, hur gör ni? Vad har ni alltid hemma? Jag får liksom nästan aldrig till det, och så blir det dyr utemat istället.

3. Någon som har erfarenhet av att ha lyckats vänja ett barn av med napp, men som vid sjukdom får återfall och därefter konstant tar lillebrors napp? Vad göra?

4. Vilken serie ska man passa på att se lite mörkare höstkvällar? Som inte är för läskig.

5. Vi hallelujamorsor har lekt lite med tanken att anordna en långhelg för småbarnsmorsor för typ ”ande kropp och själ” på någon vacker plats. Som en kombo mellan en retreat, träningsresa och semester. Är det något ni går igång på och ev skulle prioritera?

Svara frimodigt!

Kram Elisabet

 

12 kommentarer

 1. fråga 5:
  Gillar tanken om träningen typ också kan vara en långpromenad eller på den nivån 🙂
  kram Josefine

 2. Fråga 3: Jag har ingen erfarenhet av det, men däremot uppe i ett återfall med kiss i kallingarna. De senaste dagarna har det dock gått jättebra tack vare att Joel får sätta kryss (fast han väljer att skriva valfri bokstav istället…) varje gång han går på toa utan att det kommit något i kalsongerna. När en hel rad är kryssad får han klistra ett klistermärke. Han älskar klistermärken så det är tydligen sporre nog för honom…
  Det kanske går att applicera på nappavänjningen också…
  Har förstått att många familjer har en miljard nappar ”igång” samtidigt. Det har aldrig vi kunnat ha, då försvinner alla alltid. Vi har en, max två nappar igång samtidigt för då håller vi koll på dom och barnen hittar inte nappar överallt. Våra barn har dessutom bara fått napp när det är dags att sova eller vila, så då finns det heller inte nappar att tillgå alltid.

  Långt svar. Svarar på de andra frågorna en annan dag så att ni orkar…

  OBS OBS OBS OBS! Idag har Joel haft kiss i kallingarna tre gånger. Och Märta sov alldeles för kort och har kompenserat med att ha napp ungefär hela eftermiddagen. Samt: i morse kläckte Joel, från ingenstans, idén om att han ju kan l-å-n-a märtas napp. Jag sa att det inte är bra för tänderna o än har han inte gjort slag i saken (tror han haft en napp i munnen en gång sen han slutade).

 3. fråga 2: jag har alltid bröd i frysen eller kanelbullar. samt köper alltid sån där minifestis med sugrör när det är lite extrapris. frukt har vi ju alltid hemma så det finns liksom alltid att tillgå, eller minimorötter eller små tomater, gurka osv. Eller om vi är ute på stan och inser att vi behvöer äta, så köper vi oftast lite frukt, kex och yogurt typ på ica istället för äta ute. Vi är dåliga på att äta ute, jag är lite för snål alltså. på DET området alltså, haha

 4. Spännande att kommentera!
  1. Jag halkade in på eran blogg efter recensionen av 96 lampor, eller vad nu boken hette. Har ingen relation till nån av er men det känns som vi känner varandra! Samma ålder, småbarnsförälder, fd anställd i kyrkan numer glad ideell ledare! Jag tycker det är fantastiskt att ni är tre som skriver om er vardag – fortsätt! Är så trött på perfekta liv och iordningställda hem.
  2. Picknickfika, det blir rätt lätt mackor, festis och ballerina med mina barn. Skulle önska att de inte vore så petiga.
  Blanda din egen pastasallad på tallriken! Kokt pasta i en burk, kött (kalla köttbullar, skinka, kassler, kyckling) i en burk, grönsaker i en och dressing i en annan. Pizzabullar.
  3. Mina barn har inte haft napp.
  4. Ingen aning. Somnar till barnprogrammen eller vid nattning av barn…
  5.Härligt med en helg! Har själv svårt att komma ifrån hemmet under hösten men om ni får ihop ett gäng så kör! Om man får ha smygreklam så är den en kvinnohelg ombord på missionsbåten Shalom i september. Kolla in deras facebooksida.

  1. Hej Lisa! Vad roligt att du hittat hit! Och tack för svar på alla frågor! Särskilt pastasallad-tipset känns grymt! Peace!

 5. Hej! Jag har inga barn själv, men tycker ändå att det är otroligt kul att läsa om er vardag som troende småbarnsföräldrar. Bra initiativ med bloggen!
  Jag skulle gärna vilja höra hur ni tänker kring att förmedla tron till era barn. Har ni några särskilda rutiner eller strategier?
  Ang. serier så gillar jag verkligen Barnmorskan i East End/Call the midwife. Mysig och inte läskig! 🙂

 6. Hej igen.
  Apropå picknick-mat. Jag är för snål för att köpa ute, men jag vet inte om vi är så bra på att få till det ändå. Ofta blir det pastasallad, men det är inte klockrent alla gånger…
  Under nattningen nu låg jag o funderade på grejer man snabbt fixar, på grejer som vi åtminstone ofta har hemma, och som man (vi iallafall) gärna äter kallt.
  – majsplättar med kokosmjölk ur boken Mera vego. Googla!
  – bananplättar. Typ 1 banan, 1 ägg, 1/2 dl mjöl
  – klämmackor. Alltså toast som man klämmer ihop i ett järn. Banan & curry, köttfärssåsrester eller rester på någon annan gryta eller korv eller kanske vad som helst? Ost & skinka, oliver, tomat. Makrill i tomatsås.
  – Kycklingklubbor med nån god kryddning.
  – En god röra i tunnbröd eller tortilla.
  – Tortilla-pizza

  Nöjer mig där.

  Apropå vad ni ska skriva om: jag har tyvärr inga direkta konkreta önskemål just för stunden. Jag tycker ni är på rätt väg.
  Älskar Bettans måndagstips. Bra med fasta rubriker (inte minst för er skull!?) och löjligt roligt med listor likt hundra frågor ju. Men, er vardag, fungeringar o lösningar.

  Kul att ni gör det här! Tack!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *