Bröllopsfestival, sensommarvärme och hopp

IMG_9230_FotorDen här helgen. Alltså det är en sån där obeskrivligt fantastisk helg på alla sätt och vis.

Mannen och jag fick möjlighet att lämna barnen hos svärisarna som tog hand om dom – och gör det med den äran. Därför kan vi med gott och glatt sinne susa västerut på fredag förmiddag.

Väderprognosen för helgen hade ju varit sisådär… Så jag kollade var och varannan timme. Och dra mig baklänges på en liten vagn, som jag hade hoppats, bett och längtat efter en helg med sensommarvärme och så blev det så! Fredag kväll så tar vi alltså en liten löpartur (tillsammans, utan barn!) på solvarma klippor på Resö. En fantastiskt vacker ö vid Kosterhavet. (Där vi fick vi låna en stuga av underbart generösa vänner. Tack Anna och Anders!!!) Och efter väl utförd om än mycket kort löptur blev det ett dopp i ett salt och ja, faktiskt ljummet hav. Kvällen avslutades sedan på klipporna med en liten lätt IMG_2705_Fotor
kvällsmacka. Äntligen fick vi äta räkor, då menar jag färska räkor. Som för en gammel bohuslänning är de enda riktiga räkorna. På sommaren är de ju hutlöst dyra; s.k. turistfälla. Men nu på eftersäsongen går de faktiskt även att köpa för vanliga svenne-bananer som vi. Hurra och halleluja!

 

 

 

På lördagen var det således dags för den begivenhet som var helgens centrum:

Nathalies och Johans bröllopsfestival!

IMG_2711_Fotor

Där längst fram står dom. Nathalie och Johan. Nu är dom gifta! Vigselceremonin ägde rum med denna fantastiska bergvägg och träd som en stabil och oerhört vacker bakgrund. Det var en enkel borgerlig ceremoni men Nathalies och Johans löften till varann var de vackraste, ärligaste och mest ömsinta som jag någonsin hört. Som det bästa vigseltal, predikan och löfte du någonsin hört; i ett. Efter deras beskrivning av vad livslång kärlek är och innebär då fylldes mitt hjärta av hopp. Människor som dom gör världen till en mer vacker och hoppfull plats att leva på. Tack Johan och Nathalie för ert mod, uppriktighet och skörhet!

Efter denna känslosamma och hoppingivande stund var det då dags för fortsättningen av festivalen… Detta var liksom huvudakten men sen väntade fortsättningen av festivalen på ett riktigt festivalområde! Jag vill lägga in här att både Johan och Nathalie är festfixare och festivalfixare av rang. Nathalie har det till och med som sin profession att vara projektledare för kulturevent. Så om ni efter att ha läst detta känner; Men det här med att dra i en festival för 300 pers det låter ju riktigt fräscht! Då kanske ni ska kontakta Johan och Natta för att kolla hur mycket jobb som egentligen ligger bakom…

Här är till exempel den lilla affischen:

festivalaffisch¨

Ja, ni förstår. Det här är mänskor som kan sina grejor och känner en eller annan rätt skön artist och DJ som ställer upp på en spelning för ett litet bröllop… Men det är verkligen det roligaste, mest avslappnade och underbara bröllop jag varit på. Så här kommer lite fler bilder:

IMG_2716_Fotor
snygg vän 1: Josefin
IMG_2714_Fotor
Snygg vän 2: Josefine
IMG_2718_Fotor
Otroligt vacker brud i regnskur
IMG_2738_Fotor
Snygg man som äter tårta
IMG_2719_Fotor
Lite parakrobatik sådär på eftermiddagen
IMG_2743_Fotor
Fina mänskor på konsert i ett bröllopsfixat tält
IMG_2744_Fotor
Självaste fantastiska brudparet som njuter av sin festival. Här är bruden iförd klänning nummer två för dagen. Även denna absurt snygg.
IMG_9239_Fotor
Och så in i natten med många sköna DJ:s. Självklart DJ:ar brudparet. Och med den äran! (Natta är ju då och då ute och spelar som ena halvan av DJ Livsfarligt, så ja hon kan även detta – på riktigt!)

På söndagen avnjöt vi en vego-brunch på festivalplatsen innan vi fick ännu en vacker dag vid havet. Denna gång med vännerna: Josefin och Johan.

IMG_2751_FotorIMG_2752_FotorIMG_2754_Fotor

IMG_2759_FotorIMG_2761_Fotor

Detta har i sanning varit en helt fantastisk helg! Nu går vi vidare in i veckans uppgifter med hopp och sensommarvärme i bröstet.

4 kommentarer

  1. Alltså hur bra bröllop!!! Vi hade ju också festivaltema på vårt, men de känns som de tagit det till en annan nivå. Får väl göra något liknande när vi varit gifta tio år nästa sommar, eller nåt!

    1. Yes. Ert kändes innovativt och coolt på sin tid ?men ja det här var på en helt annan nivå. Det var liksom riktig festival ??

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *