5 saker jag upptäckt sedan jag blev mamma

  1. Att jag aldrig mer är helt hel när jag är ensam. Att de liksom bor i ens hjärtan nu och när de är på förskolan eller blir passade av någon, så känner man sig alltid lite halv.

2. Att de kan locka fram de fulaste sidorna hos en. Hade ingen aning om att jag kunde bli så arg! Aldrig har jag lärt känna mina dåliga sidor så djupt som sedan jag blev mamma.

 

 

3. Att tiden kan gå så långsamt och så snabbt på samma gång. Whhaat??! Fyller han 5 år nu? Och whhaatt?? Är det en hel timme kvar till kvällsmat, hur ska vi få tiden att gå utan att slå ihjäl varandra och utan att dela ut i-pads?

 

4. Jag hade hört talas om 3 års trots och jobbiga tonårsperioder. Men jag hade ingen aning om att fas följer på fas som följer på fas. Och man sliter sitt hår för att förstå hur man kan hjälpa dem att känna sig förstådda och bli harmoniska. Men oftast är det ett mysterium. Och oftast kommer en ny dag när det som aldrig funkat plötsligt bara funkar och ett nytt hinder längs vägen som aldrig funnits där innan, bara dyker upp.

 

 

5. Det anade jag nog, men inte att det kom sig så självklart. Hur lycklig jag är. No matter what. Bara att de finns liksom. Jag säger det dagligen. Tänk att du finns!

 

Elisabet

7 kommentarer

  1. Känner igen mig.
    Och det är så skönt att höra att fler är förvånade över hur arg man kan bli… det är ju nåt att jobba på för alla kanske, men det är ju skönt att veta att man inte är ensam om det (även om jag har på känn att ingen blir riktigt lika arg som jag)…

    1. Eller hur tänker man så! Ingen kan väl bli så fånigt arg som mig. Och att man två timmar senare kan känna värsta ångesten för hur omogen man är och inte kan vara ”större” mot sina barn!

  2. Åh hjälp ja. Jag glömmer ALDRIG den gången jag skrek så argt på Elysia (2 år) så att Elma (2 mån) började gråta. Jag mådde så sjukt dåligt och grät själv och Elysia grät och Emanuel var på frizon i 9 freakin days. Mitt värsta arg-minne nånsin. Och nu finns det på internet också ?☺️

    1. usch ja! Det kanske inte är en tävling… Men skäms så över den där gången jag var så arg på Sixten efter att han skrek efter sitt typ sjunde glas vatten att jag hällde vattnet på hans huvud…. Inte ok.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *