Inflyttningsfest!

Heej! Hoppas ni orkar vänta en vecka till på nya måndagstips! Vi har haft inflyttningsfest i vårt nya hus i Rimforsa. Så tänkte ge er en glimt från det.

IMG_1377

Här ser ni i allafall trebarnsmorsan, glad men trött, med sin underbara (snart!) femåring.

IMG_1354

Och här ser ni Maja-Lena, blivande nära vän till mig, och hennes August, blivande bästis till Bosse =)

IMG_1356

Och i vårt kök rymdes även Kristin, vår snygga pastor (jag håller mig till snygga pastorer) och farfar Willy.

IMG_1365

Ja det kom en hel hop folk! De är oväntat härliga och o-bonniga, alla mina fördomar har kommit på skam!

IMG_1359 ’

Två fruar Svahn i vårt valv. Svägerskan Linda och faster Lilian.

IMG_1361

Janssons kollar in Sixtens rum. Det var genom dem vi fick reda på att de förra husägarna gick i flytt-tankar och på den vägen var det… Idag är de kanske inte lika glada, då de förra husägarna även var deras bästa vänner som numera bor i Kalmar…

IMG_1371

Nya och gamla vänner. Christians kusin John och även han nyinflyttade Elis.

Yes. Nu bor vi här på riktigt. Kan nog bli riktigt bra.

10 kommentarer

 1. Åh, inflyttningsfest!
  Hur lång tid får det gå mellan inflytt och fest? Vi kanske kan ha ettårsjubileum istället…

  Kul att ni är där och tryggt att ni håller er till snygga pastorer!

  (Ps. Är du ledig någon gång mitt i veckan så är ett hett tips att dra iväg till Astrid Lindgrens värld! Det är gratis mån-tors. Tomt på skådespelare och matställen osv är stängt men det är ju VÄRLDENS BÄSTA LEKPARK! Vi möter gärna upp. September ut.

   1. Ja! Vi kan ju kolla väder o vind o höras (om ni är sugna på sällskap o nya vänner alltså!?). 0702989365 – bollen är hos dig ?

 2. alltså, det ser ju så himla trevligt ut ert hus! är de rediga östgötar eller? är så sjukt avis på dig som får umgås med sånt folk. 😉

 3. Vad fint det ser ut! Älskar tapeterna mm.
  Vi cyklade runt Rimforsa i somras – och hittade där helt oväntat exakt hur vi skulle vilja bo (om vi någonsin ska ha hus i Sverige). Lite ”fel” rent geografiskt för oss (aldrig tänkt oss den delen av Sverige) – men helt underbar plats strax utanför stan!

 4. Hej, vilken härlig blogg jag hittat, högt och lågt i en härlig röra. Blir dock alltid lika frustrerad över folks fördomar om människor som bor på landet. När du skriver att folk är o-bonniga och det är något positivt blir jag nyfiken på hur du definierar boning och varför det är så negativt och om det har något med bönder att göra? Själv är jag uppvuxen på landet, pluggade i en storstad, flyttade till en liten stad och sedan ut på landet igen och nu åter i en mallanstor stad. Jag är akademiker, kulturintresserad, älskar att safta och sylta, resa och älskar Jesus var jag än bor. Lycka till med nya livet och bra att alltid möta människor med öppna ögon. Mvh, Johanna

  1. Hej Johanna! Vad roligt att du hittat hit, välkommen! Det var kanske slarvigt att använda ordet ”bonnigt”. Saken är den att jag är uppvuxen på landet, jätte på landet, inte ens i nån by utan utkastad på fälten. I min rädsla att Rimforsaborna skulle vara bonniga låg saker jag mött i min uppväxt – främst inskränkta åsikter. Att ramen är ganska snäv för hur man får ser ut, vara, tycka och tänka. Så kan man naturligtvis vara vart man än bor, fast risken är kanske större på en liten plats, där mat inte möter olikheter lika mycket. Så nej, bonnigt har nog inte så mycket med bönder att göra… Jag ska jobba på min öppenhet!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *