Att springa i motvind och ytlig pepp

I september månad vill kyrkorna i Sverige särskilt lägga lite krut på att ge information om och stöd, för att vi ska förstå och kunna hjälpa unga som lever med psykisk ohälsa. Det kallas för ”diakonins månad 2016” – typiskt bra och viktig grej! Där finns videor, podcasts och länkar. Ge denna video sex minuter av din dag så får du några handfasta och kloka råd hur du kan möta människor i din vardag som har ont i själen…

 

En av de viktigaste sakerna som jag lärt mig under mina år med återkommande depressioner och ångest det är att träning är ju typ den bästa medicinen. Det finns forskning på det här så det är inget jag hittar på… Träning kan vid mildare former av depression vara typ lika bra som medicin. Jag använder mig av båda delar; dvs. både medicin och träning då funkar jag bäst. Men när jag är låg då vill jag ju inte träna… Det är ju liksom ett av depressionens signum att inte ha lust och ork att ta tag i saker. Så nu när jag varit trött och allmänt off ett tag då blir det inte heller någon löpning = inte bra. Därför fick jag säga högt till mig själv, så även min man hörde det: Ikväll MÅSTE jag springa oavsett hur dödstrött jag än känner mig… 

Tack och lov för en bra make som pushar mig att genomföra det som han vet att jag mår bra av. Han tog läggningen av tjejerna så att jag kunde springa. Och dra mig baklänges på en liten kärra, jag sprang rekordlångt… Årets längsta löpartur på årets lägsta dag. Jag bara fortsatte springa och det var helt underbart! Bra musik i lurarna, perfekt temperatur och helt vindstilla.

Och så vill jag bara slå ett slag för en ytlig men härlig pepp för att känna sig redo och uppmuntrad till ett träningspass; köp en ny löparjacka i glada färger! Låter ytligt. I know. Men det är väldigt härligt. Min inhandlades på Tradera förra veckan. Så nöjd!

träningsjacka

Kram å hej!

// Jennie

4 kommentarer

  1. Helt fantastiskt! Tänk om man fått veta såna här saker när man själv va ung. Fortsätt att dela det svåra och det roliga, det är underbara exempel och föredömen för andra./ Christine

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *