Ett stycke badrumsrenovering

Det började som en desperat bön till Gud; käre gode Gud i himlen, kan du ge oss massa pengar så vi kan renovera det där hemska, äckliga, camping-badrummet elle?
Ja, sade Han. Typ. Tack vare ett gosigt arv som mina päron fick hade vi möjlighet att låna lite cash och börja renovera.
Ja, det lät ju himla enkelt och smidigt. Jag ska inte gå in på mer detaljer än att just renovering icke tillhör mina favoritsysslor.

Men nu ska jag ta er med på det hyfsat färdiga resultatet av vårt badrum. Tråkigt för er att jag inte har några före-bilder. Men föreställ dig lite träpanel, 80-talskänsla deluxe och plastiga dörrar med megastor brunn i mitten (livsfarlig att tappa saker i btw)

DSC_0204

En toalett sattes in på vår begäran. Vi har en liten toalett, men nu har vi det vi alltid drömt om; TVÅ! Halleluja äntligen får man sitta på dass ifred. Mattan är köpt på H&M Home. Och golvet är noga utvalt på Bauhaus. Hehe.

DSC_0205

Vi gick igång på att spara vårt tegel som knackades fram. Det tyckte en del byggubbar var SÅ konstigt och ville gääärna påpeka det för mig, okunniga kvinna. Oj vad konstigt, sa de gång på gång. Tills en av pappas kompisar var här och hjälpte oss med en grej och han sa att det är jättevanligt och jättekul och jättebra för gamla hus. Tack Dennis! Eller Penis som Hagis sa för hon inte hörde vad han sa i sin mumlande skånska.

DSC_0206 DSC_0209

Vi har kört blandade IKEA-grejer med Bauhaus mest. Och så har jag hittat småprylar på rean i somras. Bland annat tandborstkoppen från Indiska, som nog är något annat egentligen. Eller tvålfatet som är ett porslinslöv.

DSC_0211

Kommoden är från IKEA och knopparna köpte jag på Indiska. Själva blandaren är från Bauhaus. Vi körde på alla deras mässinggrejer, tyckte det kändes lite retro och fräscht men ändå klassiskt så man orkar se på det 20 år till

DSC_0212

Jag hittade en kul laundry bag på H&M Home på Center Syd. Den påminner mig om USA och Chicago (ju) och det är så roligt tycker jag

DSC_0213

Jag köpte ny parfym när vi var i Spanien. Fast egentligen samma som jag haft fast i små fina burkar. Och så står alla toffsar och diverse smått här på hyllan.

Ja, men det gick ju bra ändå. Nu ska vi vänta in att taket ska bli helt klart. Vi skådar fortfarande den gamla vassen på vissa ställen. Lite lister ska upp. Och så vidare.

/Filippa

4 kommentarer

  1. aj lajk it alot!!!! så rätt att du inte lyssnade på dom där gamla gubbarna på Bauhaus! Men trist att det ska behöva va så att en ska behöva stå på sig bara för att en är ung och kvinna. Så fantastiskt med teglet ju!

    1. ja, det var faktiskt inte på Bauhaus, de har nääästan bara varit trevliga där. Men på XL Bygg i Landskrona, fy vale!!! Och så några hantverkare… grrrr…
      Ja det blev fint ju! Och bra för gamla hus 😉 (jag vet så mycket nu, just ask ;))

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *