De öppna händernas lov

För en vecka sedan skrev jag en text om alla krav som numera förknippas med mammarollen. Det var ett försök till ett upprop om att sänka ambitionsnivån. Tack för allt gensvar. Det verkar som att jag nuddade vid något som många känner igen sig i och kämpar med.

Det finns saker jag inte tog med i listan av stress-faktorer. Saker man visst kan bli stressad av, men som jag medvetet valde bort. De där sakerna som handlar om att ha öppna händer.

Öppna ögon för behov runt omkring sig. En extra stol runt matbordet. Någon mer att deklarera för. En extra ”relative” till släktträffen. Ett fjärde barn på familjesemestern.

I dessa saker ligger en dold skatt. Generositet och frikostighet föder glädje vi inte visste fanns. Ger kraft från oanade källor.

När vi kastar av oss alla krav på att vara den perfekta mamman, kvinnan och partnern. När vi frigör oss från den snäva bilden av alla måsten som vår omvärld kastar på oss.

Kanske kan vi då lyfta blicken från vår navel och från vår kärnfamilj och se de behov som omger oss i vår närhet? Inte som ytterligare ett ok att lägga på våra axlar men som en möjlighet att leva så som jag tror att många av oss längtar efter att leva. För fler än för oss själva.

Tack Herre, du som ger oss liv

Tack för våra barn och våra familjer

Tack för våra hem och maten våra kylskåp är fyllda med

Använd oss, så som du vill.

Tack för att kraften och glädjen och hoppet kommer från dig.

Amen

5 kommentarer

  1. Bra!

    Och alltså. Den här bloggen. Så bra. Älskar att det var badrumsrenovering igår och detta idag. Ni lyckas så med blandningen!

    Ni är så yeahyeahwowow!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *