Höstfeeling, TV-tablån och Carolas 50-årsdag!

Alltså, nu är det faktiskt september. Lite blandade känslor inför det från min sida. En fantastisk månad när det gäller klimat; fortfarande skön temperatur, krispig och klar luft samt helt fabulöst vackra färger i naturen. Och så kan en ju hitta massa goa kantareller, soppar och andra svampar i skogen. Det är ju gött. Men samtidigt blir det mörkare – det gillar jag inte. Jag vill ha ljus, ljus, ljus och mer ljus! Ljus och värme får jag liksom aldrig nog av. Och då är det kära Sverige som jag råkat födas i, inte direkt det topprankade när det kommer till just ljus och värme. Men jag kör igång med mina D-vitamin piller och så får jag helt enkelt jobba lite på att försöka att vara ute när det är ljust. Det är planen.

En annan bra grej med att hösten är i antågande, det är att det äntligen är dags för dom ”riktiga tv-programmen”. Inte bara Morden i midsommar, Allsång på Skansen, Sommarkryzzet, Sommarkväll och alla andra somriga underhållningsprogram. Sorry alla ni som älskar sommarens TV-tablå men jag tycker den är urtrist och monoton. En hoper underhållningsprogram med samma artister som roterar runt på de olika programmen. Nej, tacka vet jag höstens TV-tablå med lite drama, dokumentärer och välproducerade nordiska serier. I höst ser jag fram emot att titta på det här:

djavulsdansen-jpg

 • Djävulsdansen (SVT) –  En serie som skildrar livet som medberoende till någon som är psykiskt sjuk. Med och av Sanna Lundell och Ann Söderlund. Ett viktigt ämne som public service äntligen lägger lite prioriterad sändningstid på; Bra där SVT!
 • Tro, hopp och kärlek (SVT) – Andra säsongen av dejtingprogrammet för präster och pastorer som söker kärlek. Jo, det är lite väl mycket känslor och sådär ibland. Men jag sitter ändå som klistrad (beredd med skämskudden).
 • Midnattssol (SVT) – Svensk-fransk (!) dramathrillerserie med Gustaf Hammarsten och Peter Stormare som utspelar sig i de nordligaste delarna av Sverige. Men  där får vi hålla oss till tåls ända till den 23 oktober…
 • Sociala monster (SVT) –  Om vad sociala medier gör med oss och hur de påverkar vår vardag… Intervjuer och analyser. Vad händer egfullsizerender-1920x1080-jpgentligen i hjärnan när vi får en massa likes på något? Och varför blir vissa klipp så hemskans populära? Typ såna grejer ska det handla om.
 • Tjockare än vatten (SVT) – Andra säsongen av dramaserien om syskonen Waldemar och deras pensionat. Klassiskt svenskt drama, helt enkelt. Sånt gillar jag.
 • Jorden runt på 6 steg (kanal 5) – Mina nyfunna vänner, Filip och Fredrik gör en ny säsong av denna smått absurda men härliga serie. Den bygger på att dom ska nå fram till en Hollywoodkändis på endast sex steg, dvs. sex personer och de startar sin resa i nån avkrok i en helt annan världsdel… Galet och mycket underhållande. filip-fredrik

Jarå, det kan nog bli en del bra TV även denna höst. Som ni förstår är jag något av en Sverige-nörd när det kommer till TV-produktioner. Så ni som håller på med utländska serier och ser på sport å sånt där kan ju få fylla på listan om det finns något mer sevärt…?

 

Och så vill jag passa på att gratulera Carola – the one and only – som fyllde 50 år igår! Ett fyrfaldigt leve för Carola; Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Alltså kan mänskan verkligen vara 50 bast? Fortfarande vacker som en dag och energisk som en stormvind. Carola var min första idol. Jag kunde alla låtar utantill på skivan ”Carola hits”, som var den första i min  skivsamling. Otaliga är gångerna då jag har jag stått och mimat till dessa låtar. Och jag minns fortfarande segern i Eurovision med ”Fångad av en stormvind” i Rom 1991. Det var episkt. När hopp- över-liten-studsande-man kunde räknas som en dans, västen var ett måste och den höga luggen var den hetaste frissan. Oförglömligt! (Studera gärna dansen, noga…!.)

Det finns troligtvis lika många tankar och åsikter om Carola som det finns människor i det här landet. Men jag tycker fortfarande att hon är cool. Om du har en liten avig inställning till denna 50-åriga svenska institution av svensk pop-musik så kan du väl i alla fall lyssna till hennes sommarprat- Där är det hennes egna ord och hennes egen berättelse som får ta plats. Helt klart lyssningsvärt!

// Jennie

 

5 kommentarer

 1. Tack för tips! Jag satt senast igår kväll och kände ”det finns iiinget att titta på ju!”. Men snart kanske!

  1. yes! snart så är det riktigt bra TV alla kvällar i veckan typ. det är lite ketchup-effekten det där med bra TV…

 2. Åh jag är såååå dålig på att kolla på serier och sånt! Men den där med Ann Söderlund och Sanna Lundell hörde jag om igår, men visste inte att det var SVT – då kan ju jag också kolla! Vi har inte några kanaler, bara online 🙂
  Och har också glömt lyssna på Carolas sommarprat, tack för det tipset!!!

  Och du, det bästa med att det faktiskt blir mörkare, är ju att vi liksom MÅSTE gå i vila! Jag har tänkt att jag ska försöka göra saker när det är ljust och sen inte (alltså jag vet att det är heeelt ologiskt, men, ja). Och då alltså vila när mörkret faller på… En liten tanke bara. Och så massa tända ljus, gott att smaska på å massa kul på tv. Woop!

  1. Jaaa. Se Djävulsdansen, förra säsongen var suveränt bra och viktig.
   Alltså nog för att det är ljust längre på eftermiddagarna i Skåne men ska du verkligen gå och vila redan kl. 15 i december…? Låter skönt iofs 🙂 Men tända ljus å gött å äta är ju alltid härligt.

   1. alltså min grundtanke var ju den, att jag skulle gå och sova då 😉 haha, får se hur det går när jag jobbar till 16 vissa dagar också 😉

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *