Elisabet Svahns lediga dag

Förra helgen bröt både jag och Christian ihop i omgångar. Vi insåg att vi var lite slutkörda och behövde planera in en paus. Eftersom vi använt varenda potentiell barnvaktstimme till att jobba så kom vi på en självklar men det har ju tagit fem år att komma på den – idé! Så dagens tips: Att dela upp en helg!

I lördags tog Christian morgonen med barnen men från att jag vaknade så var han helt ledig. Och igår söndag – så var det alltså min lediga dag.

Jag njut-maxade den kan man väl säga. Man vilar på olika sätt. Jag hade en ganska aktiv dag med många nya fräscha intryck. Perfekt för mig.

img_1457

Dagen började med att Christian släppte av mig en mil från Linköping och jag sprang in till stan.

img_1461

Därefter spenderade jag nån timme på det här stället. Tyvärr har det inte hänt så mycket invändigt sen de satte upp skylten, hyfsat ofräsch simhall. Men skönt att basta i fred!

img_1460 img_1460  

Så satte jag på mig mina favorittights och gick ut i solen. Och ungefär här började jag längta efter barnen. Hur knäppt är inte det där, det hade jag inte räknat med innan jag fick barn. Att det gör fysiskt ont att vara ifrån dem, i säg, två timmar.

img_1462

Lunch och latte i en skön fåtölj.

img_1465

Och här är en bild på hur snabbt man kan göra av med 700kr. Lite kalsonger och strumpor bara typ!

img_1466

Så blev det några timmar med den här sorgliga pärlan.

img_1472

Gudstjänst i Johanneskyrkan, som jag aldrig varit i innan. Åh vad jag fylls av hopp av att gå till kyrkor jag inte varit i och se att de lever och gör bra saker. img_1474

Kvällsmat i solen.

img_1479

Linköping, trevlig stad ändå.

Så rundade jag av dagen med bio, och jag tänkte – vad kan jag inte få med mig Christian att se? Det blev den här svenska pärlan av Sara Broos. SE DEN! Helt fantastisk. Om en mor-dotter relation. Perfekt att se ensam, så man får vara tyst och smälta den efteråt.

img_1482

Den krystade selfie- blicken och minen. Ser ni hur nöjd jag är? Ensam på bio! Yes.

img_1483

Tåg hem till Rimforsa. Som fick vända pga teknikstrul och ersättas med buss och resan blev nästan tre timmar. Men kändes ändå värt för jag träffade på en elev på folkhögskolan och fick ett jättebra samtal.

Tacksam för en maxad ledig dag. Och redo för måndag – då är jag hemma med barnen. Ska bli gött.

/Elisabet

5 kommentarer

  1. Wow! HÄRLIGT! Och tänk att jag gick på simskola i den där simhallen när jag var 6 år. Undra om den inte är fixad sen dess alltså?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *