En resa om kläder

img_0049

Klänning jag provade på Röda Korset i stan. Köptes ej. Ångrar´t.

Låt mig ta er med på min resa. Min resa om kläderna. Ja, inte vilka som helst såklart, utan de kläder jag köper. På second hand. Jag är en second hand-nörd. Jag köper nästan allt på second hand. Och det hela började med att jag mådde lite moralist och kanske etiskt dåligt över att jag älskade shopping, kläder och stil, men att jag också har ett ansvar gentemot samhället. Jag vet, en del av er brinner för miljön på andra vis; ekologiska grejer, elbilar, källsortering eller annat. Jag, jag brinner för kläderna.

Klänning från mitt favvo-märke COS. Köpt på tradera för en hundring. Handväskan är Mango och köpt på Pingstkyrkan second hand.

img_1272 img_1286

Vänster bild: kjol Filippa K, Myrorna, top och kavajkimono från Emmaus i Malmö.
Höger bild: klänning från Pingstkyrkan second hand (Helsingborg) och kimono från Monki-rean

img_1300img_9236

Skorna är från & other stories som jag hittade på Röda Korset i stan. De var förstora för mig så jag gav dem till Andrea. Nån måste ju ha dem, kände jag!

Så. Livet fortsätter. Från att ha börjat resan när jag var ung och föräldraledig, eller om jag pluggade kanske. Till att ha två kids, en hårt arbetande make och själv jonglerar jag två jobb och ett extraplugg. Ändå finner jag tiden. Men, det här är ju mitt största intresse. Jag gissar att alla människor som har en passion för något, ser till att få tiden för det. Så gör vi i alla fall.

Mina bästaste och smartaste tips för att handla second hand:

 • Gå ofta till samma ställe! Plötsligt har dina favoriter trillat in, jag lovar. Men det räcker verkligen inte med en gång. Tusen, kanske.
 • Bestäm aldrig exakt vad du letar efter. Ha det mer diffust; något blommigt, något rött, ett par klackar, en handväska. Det är alltid svårt att hitta det man exakt letar efter och då tappar man lätt suget också. Vad diffus!
 • Gå igenom bloggar eller pinterest som kan inspirera dig. Kanske har du redan något liknande i garderoben som med något skoj från second hand kan modifieras lite och bli en fantastisk outfit!? Använd fantasin! Och pinterest.

Mina bästaste second hander då:

 • Absolut Pingstkyrkan second hand i Helsingborg. Billig som snus och massor grejer!
 • Erikshjälpen i Helsingborg, också bra. De har mer grejer dock, än kläder. Men det är ju kul det med.
 • Myrorna och Emmaus på Ystadvägen i Malmö. LOOOVE.
 • Och såklart de vid Triangeln i Malmö också.
 • Röda Korset i stan. Några av mina bästa, och billigaste, fynd är gjorda där. Som senast; en vintrig Filippa K-kjol för 35 kr. Helt ok pris!

Sorry, nu blev det visst bara för skåningar. Men leta! Kanske har du en lokal, liten second hand i närheten? Gå dit! Gör fynd! You can do it!

/Filippa – the second hand-lover

6 kommentarer

 1. Du måste besöka Konnekt Second Hand nästa gång du är i malmö. Immanuelskyrkan butik som ligger på köpenhamnsvägen 2. Rekommenderas varmt.

 2. Bra tips – och jag måste hålla med dig lite extra om pinterest! Befriande att kolla på kläder som inte går att köpa direkt, och nuförtiden när jag handlar kläder ( ffa på second hand) blir pinterestmappen ett naturligt bollplank. Om plagget passar i min pinterestmapp passar det i garderoben, if not it’s out.

 3. Välkommen till Hässleholm och besök vår fina secondhandbutik! Jag råkar ju vara anställd på Pingstkyrkans secondhand, och ibland orkar man kolla lite till sig själv också. Sist blev det en lejongul basker.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *