Måndagstips

Nu kör vi lite tips igen! Inspirerade av vad jag har gjort i helgen. Först ut:

 • Fredagsfika!

img_1528

Jag kan verkligen njuta av rutiner som sitter. Rutiner kan vara supersvåra att få till, när man måste jobba i motvind hela tiden. Att borsta tänderna på morgonen är tex något jag ännu inte fått in i mina barns liv. Så svårt tycker jag, i högen av strider att vinna på morgonen hamnar det långt ner på prioriteringslistan (kissa, ta på kläder, få något i dig – kommer absolut före…)

Däremot har vi snabbt och medvindsenkelt fått in en fin rutin som vi kallar fredagsfikaPå promenaden hem från förskolan passerar vi lämpligt nog ett café och sen vi flyttat hit har det varje vecka blivit ett fredagsbesök där på hemvägen. I fredags hade vi mormor med oss, supermysigt! Bo känner, som ni ser, inte till regeln om att en inte ska vara i närheten av sötsaker före två års ålder.

 • Hitta Doris

img_1561

Få uppföljare blir riktigt bra men jag vill lovorda Hitta Doris. Jag tror nästan den var bättre än Hitta Nemo faktiskt. Den passade perfekt mina barns ålder, Doris sökande efter hennes föräldrar som hon blivit av med som liten – var något de verkligen kunde relatera till. ”Skönt att inte jag har närminnesförlust” – kände Ture när den var slut.

 • Ut i naturen

img_1558

Det är pinsamt att erkänna, men det tog mig 33 år att (på riktigt) börja uppskatta skog och natur. Eller uppskatta kanske jag har gjort, men inte att njuta av det och känna att det är det bästa som finns – det har jag börjat göra i år. Det är ju typ det bästa man kan göra med barnen. Gratis, nyttigt för kropp och själ och hur roligt som helst.

– Ken Helser Testimony

Jag har flera gånger länkat till Jonathan David Helsers lovsånger här på bloggen. Jag tycker ni ska se det här vittnesbördet från hans pappa, som ger så mycket tro och hopp. Tack Jesus för allt du ger och gör!

5 kommentarer

 1. Får se om jag också kan uppskatta skogen om tre år då. Jag är verkligen en stadsråtta! Men jag älskar att bo lite såhär vid sidan av också…
  Men, alltså, det är ju svårt att uppskatta skog här i Skåne också. Det finns ju ingen!!! Typ.

 2. -tjohoo!

  Hejja skogen!

  Har alltid ÄLSKAT skogen och hur sjukt grymt det är för kropp, själ, ande, barn, spring i benen o klätterapor o upptäckarlusten, nyfikenheten osv osv

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *