Tisdags mischmasch*

Jepp, tisdag it is. Betyder ny arbetsvecka för prästen och sista veckan av sjukskrivning på deltid. Men det känns faktiskt bra. Mirakulöst bra. Tack alla som bryr sig om, stöttar och ber. Jag känner mig redo både för helgens lopp och för att börja jobba på ”riktigt” igen. Tack!

Denna tisdag vill jag ge er några tips då måndagstipsen uteblev tar jag över stafettpinnen. Here it comes:

 

  1. Svett och etikett

Äntligen!!! Nu h2015112520463771211118958_sbigar jag sett vissa av de gamla avsnitten flera gånger. Jo, jag vet att jag tipsat om detta förut meeen det är verkligen  så bra. Kalle Zackari Wahlström. Mycket sympatisk och rolig person. Programmet går ut på att Kalle testar olika idrottsgrenar under ett par veckor som han sedan ska utföra någon typ av utmaning eller tävlan i. Jag började att se på ett av dessa program för att det handlade om löpning, jag behövde lite pepp och inspiration. Och jag blev helt fast! Det är underhållande, lärorikt och utmanande. Jag blir sugen på att träna varje gång och sitter alltid och fnissar högt i soffan. Imorgon kl. 21.35 på SVT PLAY och SVT 1; Titta!

 

 

cnvqhg5vvwux0c7ugxhn2. Britas blogg

För att få lite jämställt här vill jag promota britas blogg ! Asså jag är ju ingen modenörd i jämförelse med vårt modeorakel Filippa. Jag följer i princip inga modebloggar men jag tycker Brita verkar vara en sjukt skön mänska: Småbarnsmorsa, gift med ovanstående Kalle och även här mycket humor. Dessutom har hon en skön stajl. Jag gillar mänskan och därför får jag liksom lite mode på köpet. Om jag vore lite mer medveten om min stajl och la mer tid på mode då skulle jag satsa på ”brita-stilen”.

 

 

 

 

3. Gå i terapi/samtal/själavård

Yes, den här kommer som en bonus på slutet. Men det finns få saker som hjälpt mig så mycket som detta. Det blev så tydligt för mig nu igen. då jag haft en låg period, hur outsägligt värdefullt det är att ha någon att prata med. Någon som har det som sin profession. Vänner och familj är förstås värdefulla som bollplank men de är på något sätt alltid involverade i ditt liv. Därför blir det så att både du själv och den som du pratar med väger orden samt färgar samtalet utifrån er relation.

Att gå i samtal behöver inte vara sjukvård. Det kanske är dags att vi börjar se det mer som friskvård.  Detta synsätt kan ju vara särskilt viktigt att tänka på i relationer/äktenskap. Gå i samtal innan det är alltför krisigt. Ta tid till detta när det är rätt bra. Då är ni troligen mer motiverade för att få det som är bra att bli bättre och jobba vidare med de bitarna som är svåra. Innan parterna har börjat gräva ner sig i sina skyttegravar…

Vi kan vara väldigt bra på att ta hand om vår kropp. Äta nyttigt och träna men att prioritera själens hälsa kommer ofta långt ner både vad gäller tid och ekonomi. Yes, jag vet, terapi kostar typ lika mycket som ett par nya löparskor men det är en god investering. Andra alternativ är att du kanske har en friskvårdspeng från jobbet, den kan du säkert få lägga på samtal istället för träningskort. Om det är samtal som berör din roll som förälder eller parrelationen har säkert din kommun en familjemottagning där priserna är mer plånboksvänliga. Och om du kan tänka dig att samtala med någon som är anställd av kyrkan då är samtalen oftast gratis. De flesta präster, pastorer och diakoner har kompetens för att vara en god och professionell samtalspartner.

Slutligen ett gott råd; Det är viktigt med utbildning och kompetens hos den som du pratar med men det är ännu viktigare att du känner att du har förtroende för personen. Nu har jag passerat 30-årsstreceket och har äntligen förstått att jag inte behöver sitta och prata med någon för att vara ”snäll”. Det är för min egen skull jag går i samtal inte för terapeutens. Om du på en gång känner att det inte stämmer. Byt. Det är inte värt att lägga tid och pengar på samtal där du inte känner att det funkar.

 

4. Släng dig i en lövhög och ligg kvar en stund

14555707_10154590481399740_1356852725_n

 

*Mischmasch = röra/kompott/blandning

3 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *