Måndagstips

Nyss hemkommen från en härlig helg i Skåne. Huset är sådär kallt och ogästvänligt som hus är när de stått tomma några dagar. Jag har precis slagit in Sixtens födelsedagspresenter, om några få timmar har vi en femåring i huset! Ni är redo för måndagstips va?

 

Upprop En kompis la ut det här uppropet i sitt instagramflöde igår. Det visade sig vara en grej som hennes folkis-klass höll på att sprida.  Haka på du också! Det är få saker som jag brinner så mycket för som för det Sverige jag älskar – det Sverige som rymmer alla olika sorters människor och kulturer.

img_1696

Jag står upp för ett mångkulturellt Sverige, gör du? Stoppa normaliseringen av rasism i sociala medier.

img_1662

Våga! Få saker får jag så kraftiga reaktioner på som när jag reser ensam med mina barn. Reser och reser, alltså tar tåget någonstans med dem. Hur vågar du??  Åh vad du är duktig!! Mina barn är inte extremt lugna, de är inte extremt vilda heller – men det är ofta en stormvind där vi drar fram. Men jag har bestämt mig för att våga ta hela gänget och kunna åka till Skåne när det passar. Vad är det värsta som kan hända? Att vi stör en vagn x2000-arbetande kostymnissar? Ja det gör vi absolut. Det är lite hetsigt att gå på och av tåg. Men hörrni, hemligheten är enkel – be om hjälp! Människor är så tjänstvilliga när man väl frågar. Vi måste sluta bry oss så mycket om vad alla andra tycker. Våga vara till besvär och stöka till omgivningen lite. Jag vill inte behöva kallas duktig bara för att jag gör det.

Samla Det är kanske det mest vuxna jag gjort, men i år hände det. Jag har börjat samla på porslin. Jag trodde aldrig jag skulle kunna glädja mig så mycket som jag gör över att dricka te ur mina mysiga Eden-muggar. Jag ser fram emot den dagen de stora tallrikarna ska börja flytta in i mitt hem. Men tjusningen är just den, att det får ta tid, någon del om året och så en dag…

Dokumentär Jag älskar underhållande, välgjorda dokumentärer. Just nu finns det en jätterolig på netflix som jag verkligen vill rekommendera. Se The Barkley marathon: The race that eats its young Jag tror att den är kul även för icke-löpare. Det är en lite kufisk man som varje år arrangerar ett lopp där totalt tio personer kommit i mål sedan starten för trettio år sedan, loppet är så svårt att klara!

Ha en fin vecka kompisar! Kärlek och respekt

4 kommentarer

  1. Det där med dokumentärer alltså, jag borde börja kolla mer sånt. Inte bara sånna där ytliga tv-serier som är allt jag orkar 😉 Men det där lät ju faktiskt rätt najs! Ska kolla in den.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *