Uppmuntran

Jag tänkte skriva några ord om uppmuntran. För uppmuntran är något av det häftigaste jag vet!

Snälla ögon och fina ord kan få en grå dag solig.

Nyligen kände jag mig avundsjuk på en person. Hon var så otroligt bra på det hon gjorde, och jag kände självömkligt att jag aldrig skulle bli lika bra som henne. Men jag är så glad, för jag orkade med att inte gräva ner mig i den känslan utan jag tog mig i kragen och berättade för henne hur otroligt bra jag tyckte att hon var. Och vet ni? Hela känslan förändrades. Avundsjukan byttes ut mot genuin glädje över att hon var så bra på det hon gjorde. Ja jag kände mig till och med stolt över att hon fanns och använde sina gåvor på det sätt hon gör.

Vi kan alla bli ännu bättre på att uppmuntra varandra. Det är kraftfullt och häftigt.

Här är tre av mina förebilder på detta område:

josefine-m

Jag blir alltid uppmuntrad när jag träffat Josefine. Hon är grym på att inte slentrianmässigt utan genomtänkt och från hjärtat säga uppmuntrande saker. Sånt där som en liksom inte tänkt på själv. Hon är så himla generös med att säga saker som ”Du är så bra på det här… Eller Jag gillar så mycket att du är sån här…”

lisa

Med Lisa känns det så mycket som ett medvetet val. Hon har bestämt sig för att bli as-bra på att uppmuntra. Hon bara öser ut av bekräftelse och positiva ord. Det sprider god och fräsch stämning och atmosfär. Och det gör en sugen på att bli ännu bättre själv på att ge beröm och uppmuntra.

elisabeth

Det här är en nyfunnen vän och namne, Elisabeth har redan överraskat mig med sin fantastiska gåva i att uppmuntra. Hon skickar spontana sms med bibelord och tankar – som verkligen kan förändra hur en hel dag känns.

Uppmuntran kan se ut på olika sätt. Men det gör alltid stor skillnad. Låt oss bli grymma på att uppmuntra varandra!

Ps. Och låt oss komma ihåg: Jag behöver aldrig bli hotad av att någon som är lik mig är bra på någonting. Vi får båda plats!

/Elisabet

14 kommentarer

  1. Sicken bra påminnelse! Det får bli dagens utmaning för min del. 🙂
    Och jag måste säga att denna er blogg sprider just det där: en fräsch atmosfär av peppande systerskap.

  2. Grymt, håller med! Uppmuntra mer! 🙂
    Jag har ju en tendens att inte kunna hålla min avundsjuka inom mig så jag always confess my sin till Emanuel och det är SÅ skönt! Dels hör jag hur illa det låter, kan få ett annat perspektiv och rätt som det är släpper det.

    1. ja, alltid grymt att släppa in ljus i det. Testa att överösa personen du är avundsjuk med beröm nån gång, det är helt magiskt!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *