Kanske det smartaste jag gjort…

… när det kommer till julklappar är en grej jag gjorde i måndags.

Jag hade varit sorgset frustrerad under några dagar över hur isarna smälter och hur vi trots det fortsätter att utnyttja planeten som att det inte finns en morgondag (vilket ju i sig är en rejäl paradox). Hur våra hem är fyllda till bredden av prylar och prytlar och ändå ska vi köpa, köpa, köpa mer.

Jag älskar att ge presenter! Men hörrni! Det behöver inte vara nyproducerat. Och jag älskar att hitta nya sätt – och vi hallelujamorsor kommer återkomma till det här under december. Så först ut blir min supersmarta grej (jadå, jag säger det själv)!

I måndags bjöd jag in tio småbarnsföräldrar till ett event jag kallade för ”en liten julloppis”.

dsc_0833

Det gick helt enkelt ut på att alla som kom hade sorterat ut saker hemifrån, som deras barn aldrig lekte med men som var tillräckligt fina för att få längre livslängd. Vi prissatte grejerna var för sig (men med låga priser, 50kr var ett maxtak för att det inte skulle bli fel fokus).

dsc_0838

Därefter var det bara att shoppa loss! Vi började med att sortera en turordning så en fick välja pryl i taget så att det inte skulle bli så hetsigt.

dsc_0836

Alla gick hem med en eller två kassar fina julklappar för under tvåhundra kronor (och dessutom hade de tjänat några kronor också). Man skulle förstås kunna göra det till en ren byteskväll också, men vi testade såhär.

Visst var det smart?! Och jag har inte tagit patent eller något, så det är bara att efterapa!

/Elisabet

15 kommentarer

 1. BRA grej!
  Men ännu bättre att du GÖR det!
  Välkomnar 10 mammor till ditt hem!
  Du har berättat för oss på bloggen att det är sjukt intensivt hemma emellanåt, du är NYINFLYTTAD och skulle mest troligt gå hemma och vänta på att någon skulle bjuda hem dig, Du har en lång lista på kylskåpet på förändringar du vill göra hemma. Många skulle väntat med att bjuda hem tills listat betats av (vilket den sällan gör så snabbt) för att de vill visa upp den ”perfekta hemmet” . Men du gör det, bjuder hem 10 mammor på en måndagkväll till en tokbra grej! Vilket föredöme du är bästaste Bettan (wish you bodde i Riseberga!) kram

  1. Amen vilken fin uppmuntran! Tack! Jag har mycket energi, då är det ju liksom bara att köra på känner jag. Men det hänger väl ihop med nåden av att jag inte känner kravet att saker ska vara perfekta. Välkomna till vårt kaos liksom. Önskar också att vi bodde närmare! Kram!!

 2. Ja, det är ju nya mattan ja! Det tänkte jag inte på där och då. Det var så mycket annat fint att tänka på. Konceptet med julloppis rekommenderas varmt till er andra läsare!

  1. Vad festligt! Jag tänkte faktiskt på den grymt snygga mattan och funderade på om ni haft den när jag var hos er sist. Nu fick jag svar 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *