Jultrött

Precis som alla andra är vi hallelujamorsor rejält trötta nu. De sista stora jobbpuckarna bockas av i kalendern och det blir fler konflikter än vanligt hemma. Jag tycker det märks tydligt, även barnen är tröttare än vanligt (varför de ändå behöver vakna 05.13 är ett mysterium).

Kan hända blir det lite mindre inspirerat än vanligt också här inne på bloggen. Tankarna forsar inte i samma flöde som när D-vitamindepåerna var nypåfyllda i början av hösten.

Därför blir det lite tips. Idag också. På nåt att titta på när en dimper ner i soffan och inte orkar tänka en klart tanke till.

Jorden runt på 6 steg med Filip och Fredrik. De bevisar teorin om six degrees of separation – alltså idén om att alla människor på jordklotet hänger samman inom sex led. De söker upp en person som bor långt bort i ett avlägset land och via hens kontakter reser de vidare för att ta sig till en från början bestämd person. Det är ojämnt, precis som allt Filip och Fredrik gör, hög högsta nivå och låg lägsta nivå. Det ses förslagsvis med en andra skärm i handen, för ibland blir det väl blajigt. Men ibland är det också briljant – och jag tycker det är så coolt att teorin visar sig stämma om och om igen! Du hittar programmet här.

6 kommentarer

  1. Puh, jag är också trött o räknar ner dagarna. ”Nä, vi går inte ut idag. Snart är pappa hemma med er, då får ni va ute!” Tur att Märta sover ute i friska luften varje dag och att Joel har några dagistimmar nästan varje dag…
    Läser bloggar på ett tröttare sätt också (som ni kanske märkt på min kommentarstatistik) – så pressa er inte!

  2. Haha, vad kul! Jag läste om den där teorin i en bok bara för ett par dagar sedan och funderade om det verkligen kunde stämma!

    Ska ta mig en titt! Tack för tipset och God Jul!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *