Juklappstips No. 1

Det blir ju lite knasigt om jag lägger upp alla mina julklappar här nu innan jul tänker jag. Men jag ska ge er mina bästa tips!

Mitt första tips är att ge något med budskap, som t.ex en fin tavla eller annat från de fantastiska flatebo.se. Eller varför inte en tavla du själv gjort, eller ett foto du själv tagit? Det ger jag till vissa varje jul. Fotoalbum, kalender eller tavlor. Good stuff.

Fotona ovan är också en kul grej.

Men nu visar jag ett av mina bästa julklappsköp, eftersom jag vet att min 4-åriga brorsson inte läser bloggen. Till honom hittade, äntligen, årets julklapp! Han har önskat sig Mack från Cars, en stor fin lastbil som kostar en del. Jag hittade denna, ganska lik Mack, för 65kr på en second hand. Han kommer bli så glad!

Och ja. Jag handlar mycket julklappar på second hand. Det finns många orsaker till det. 1) vi ger julklappar till ca 20 personer. Need i say more? 2) de flesta i både min och Emanuels familj tycker det är bra 3) vi har RÅD att fixa julklappar till så många! 4) det ger mitt samvete en bra kick att veta att pengarna går till något bra samtidigt som jag hittar personliga julklappar.

Om det tar tid? Eh, ja. Såklart det gör. Men jag börjar alltid i himlans god tid, för jag vill inte behöva köpa en massa nytt. En del nya grejer blir det också. Ett gäng böcker, pyjamaser till barnen och en docksäng jag hittade på rea till Elma. 

Ja, det var dagens julklappstips. Stay tuned, jag tipsar senare i veckan om andra alternativ!

Hur tänker du kring julklappar? 

/Filippa 

7 kommentarer

  1. En kompis hittade en biltrailer på second hand som han köpte åt oss till vår son. En likadan som hans egen son har och det enda vår lille pratat om sen midsommar när vi var där. Typ. 25 kronor och det kan komma bli den bästa julklapp Joel nånsin får, känns det som.
    Till min svåger har jag köpt ett spel på loppis. Som jag själv hade råkat lämna in av misstag. Som du säger: gött att veta att pengarna går till nåt bra! Loppis for the win!

  2. Älskar secondhand! Har precis köpt ett stort duplopaket på tradera till sonen. Nu när jag inte orkar ta mig till en loppis irl så blir det mycket traderaspaning och jag glömmer nästan att man kan köpa saker i vanlig affär. Oftast har ju saker och kläder mycket kvar att ge och folk gör sig av med det för att man tröttnat. Uppmanar även min släkt att köpa leksaker på loppis istället 🙂

    1. Så GÖTT! Älskar tradera också! Där är jag dock mest inne och shoppar COS-kläder till mig själv 😉 Men just nu är det ju min fristad att åka på second hand, så då får man ta chansen. Snart orkar du också igen! <3

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *