Hur många kvinnliga exempel kan du rada upp? Tack.

Hej!

Jag är lite sur. Eller nej. Bekymrad är nog ett bättre ord. Och lite ledsen. Det var inte kul att läsa denna krönika och inse att den stämmer alltför bra. Den handlar om att vi människor ser för få kvinnor i rampljuset. Att vi kvinnor knappt får vara där utan att vissa (OBS! Vissa!!!) män tycker att vi bör dra dit pepparn växer.

Jag avskyr det. Har alltid gjort. Jag har alltid struntat i alla bajskorvar till män (och kvinnor) som tycker så, och kört på. Gjort bort mig, gjort till mig, låtsas att jag kunnat grejer fast jag egentligen är rätt kass.

Så. Här kommer ett test till dig. Checka av, ge kunskap och pepp vidare och gå i frid.

1. Hur många filmer kan du räkna upp där det är tydligt att det är en kvinna i huvudrollen? Alt serier.

2. Hur många kvinnliga föreståndare/pastorer kan du räkna upp?

3. Hur många kvinnliga chefer kan du räkna upp?

4. Hur många radioprogram som leds av kvinnor kan du räkna upp?

5. Hur många chefredaktörer eller rektorer kan du räkna upp?

6. Hur många kända låtskrivare kan du räkna upp?

7. Hur många kvinnliga komiker kan du räkna upp?

Så, hjälp mig nu är ni snälla. Och hörrni. Kan vi inte tillsammans jobba för att ALLTID lyfta minst ett kvinnligt exempel. Det finns! Så pepp pepp till alla er som också jobbar med sådant ovan.

Med hopp om en bättre värld
/Filippa

1 kommentar

  1. Kvinnliga rektorer är det rätt gott om. Har haft elva rektorer under mina år som lärare, varav sex kvinnliga. Rätt jämlik utdelning alltså. Men för övrigt är det ganska dystert. Isynnerhet vad gäller kvinnliga pastorer. Öken minst sagt.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *