Årssammanfattning 2016

Ja så är det dags att summera året som gått. Jag (Elisabet) är först ut av hallelujamorsorna och jag lånar listan av Clara.

dsc_0856

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? Flyttade 40 mil med hela familjen. Började jobba som folkhögskolelärare. Tatuerade mig.

Genomdrev du någon stor förändring? Ja det får en väl kalla flytten. Mycket vi längtade efter med att flytta till ett mindre samhälle – att livet skulle bli mer sammanhängande och inte så flängigt har verkligen visat sig bli så. Jag älskar dessutom mitt nya jobb och det känns som att vi är på ”rätt plats”.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?  Ja och framförallt Joel och Jenny som längtat och väntat så länge fick sin Irma-flicka.

dsc_0549

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?  1 mars då Irma föddes. Och 16 december då pappa gick bort.

Dog någon som stod dig nära? Ja just det, pappa. Min hjälte och förebild.

Vilka länder besökte du? Haha, bara Sverige.

Bästa köpet? Hm… Vi har ju köpt hus och det är nog ett bra köp. Men spontant tänkte jag snarare på min senapsgula kavaj eller mina bruna herrskor som jag kommer att använda i hundra år.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja den överväldigande kärlek jag fått till Rimforsa, som bara kommit till mig. Och att jag redan hunnit få vänner här.

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Ja, jag vill prioritera lyxtid med bara Christian. Det har varit ett ”kavla upp ärmarna och slita hårt”-år i vårt liv och äktenskap. 2017 ska vi boosta relationen tänker vi.

Vad önskar du att du gjort mer?  Läst mer. Men är ovanligt förnöjsam med året som gått. Känner att jag får ha mycket nåd med mig själv, med allt vi orkat med när vi samtidigt haft tre väldigt små barn.

dsc_0633

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig mindre är väl en klassiker.

Favoritprogram på TV? Jag började året med att se igenom Downton Abbey, det var ju en höjdare. Och så avslutar jag året med att kolla igenom Skam, det är också lika bra som alla säger.

Bästa boken du läste i år? Jag tittade just igenom min läsdagbok och jag har faktiskt inte läst någon riktigt bra bok i år. Den som berörde mig mest var iallafall Martina Haags Det är något som inte stämmer.

Största musikaliska upptäckten? Rend Collective har varit mitt soundtrack det här året.

Vad var din största framgång på jobbet 2016? Att våga testa något helt nytt och upptäcka att jag älskar det!

Största framgång på det privata planet? Att vi vågade och orkade bryta upp från det vi kände till och trivdes med, till att landa i en ny vardag som visat sig vara ännu bättre för oss som familj.

Största misstaget? Ja, vilket är det? Jo men misstag och misstag, men åh vad jag grämt mig över att jag blev krasslig när jag skulle springa maraton. All träning kändes plötsligt bortkastad.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det har varit ett alldeles särskilt och speciellt år. Så inbäddat i Guds frid. Jag har känt mig så buren. Så tydligt att vi varit på rätt väg. Så även om det varit det jobbigaste året i mitt liv, rent trötthetsmässigt, så har jag ändå varit så glad, så fylld av frid och tillförsikt.

Vad spenderade du mest pengar på? Vi har ju köpt ett hus. Det är dyrt.

Något du önskade dig och fick? Att barnen skulle trivas på sina nya förskolor, och det har gått över förväntan.

Något du önskade dig och inte fick? Att pappa skulle bli frisk…

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Jag hade en fin liten tjejmiddag med vegetariska tapas. Mycket lyckad.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja några timmars sömn mer (per natt…).

Vad fick dig att må bra? Jag har hållit igång träningen och löpningen ganska bra. Det får mig att må bra.

dsc_0677Vem saknade du? Just nu är ju hjärtat fyllt av saknad efter friska pappa, honom som det är nästan fem år sedan jag träffade.

De bästa nya människorna du träffade? Jag har blivit så välsignad med många nya härliga människor i mitt liv! Maja har fått en alldeles särskild plats i mitt hjärta.

Mest stolt över? Att vi vågade flytta! Jag var så rädd så rädd innan vi vågade ta beslutet.

Högsta önskan just nu? Helt självklart fred i Syrien. Och en kärleksrevolution världen över.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag hoppas på ett lite luftigare andhåls år, utan några stora livsavgörande händelser.

4 kommentarer

  1. Ni har varit så modiga det här året alltså! Och jag är såklart glad att folk liksom återblir östgötar, speciellt när jag tror att min plats är kvar i Skåne 😉
    Ska bli riktigt roligt att se ert hus snart också!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *